Finále Ligy majstrov uvidí na štadióne v Porte 12-tisíc divákov

NETKY.SK • 14 Máj 2021, 15:12 • 2 min
Finále Ligy majstrov uvidí na štadióne v Porte 12-tisíc divákov

Pandemická situácia v niektorých krajinách Európy sa neustále zlepšuje a športoví fanúšikovia sa postupne vracajú na štadióny. O živú divácku kulisu sa budú môcť oprieť aj aktéri blížiaceho sa finále prestížnej Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

Priaznivci futbalu majú 29. máj v kalendároch poznačený červeným písmom. Súboj londýnskej ChelseaManchesteru City„ušatú“ trofej sa mal pôvodne uskutočniť v Istanbule, asociácia UEFA sa však na poslednú chvíľu rozhodla presunúť ho do Porta. Turci mali hostiť finále tejto súťaže aj minulý rok, súťaž sa napokon dohrávala miniturnajovým spôsobom v Lisabone.

 

 

UEFA sa snažila uskutočniť finálové stretnutie v Anglicku, do úvahy prichádzal slávny štadión Wembley, ako aj stánok Aston Villy. Zástupcovia tejto organizácie sa ale nestihli dohodnúť s miestnymi úradmi a tak sa finále po druhýkrát za sebou uskutoční v Portugalsku, ktoré je z pohľadu Veľkej Británie na zozname zelených krajín. Hráči ani fanúšikovia tak nebudú musieť po návrate na ostrovy absolvovať karanténu. Turecko sa nachádza na červenom zozname, situácia by teda bola v takom prípade o čosi komplikovanejšia.

 

„Rozhodnutie britskej vlády umiestniť Turecko na červený zoznam z pohľadu cestovania bolo určite prijaté v dobrej viere a v záujme ochrany občanov pred šírením vírusu. Dúfam, že sa Istanbul a Turecko v blízkej dobe dočkajú Ligy majstrov a ďalších významných športových podujatí. Opäť sme sa obrátili na našich priateľov v Portugalsku, aby nám pomohli. Verím, že finále bude symbolom nádeje, že sa Európa z ťažkých časov dostane,“ prezradil prezident UEFA Aleksander Čeferin.

 

 

„Myslím, že sa všetci môžeme zhodnúť na tom, že dúfame, že už nikdy nezažijeme takýto rok. Fanúšikovia museli viac ako 12 mesiacov trpieť kvôli tomu, že nemohli sledovať svoje obľúbené tímy naživo. Dostať sa do finále Ligy majstrov je vrcholom klubového futbalu. Zbaviť týchto ľudí možnosti sledovať zápas osobne nebolo možné. Sme radi, že sme našli kompromis,“ uzavrel.

 

Chelsea a City dostanú od UEFY k dispozícii po 6-tisíc vstupeniek pre svojich fanúšikov a hoci je celková kapacita Estádio do Dragão v Porte 50-tisíc miest, v čase prázdnych štadiónov bude 12-tisíc ľudí na tribúnach veľmi príjemným osviežením.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona