Polícia v súvislosti s protestami v Bratislave predviedla na vypočutie 14 osôb

NETKY.SK • 19 November 2020, 13:03 • 2 min
Polícia v súvislosti s protestami v Bratislave predviedla na vypočutie 14 osôb

BRATISLAVA - Policajti v rámci utorňajších neohlásených protestov v Bratislave predviedli spolu 14 osôb podozrivých zo spáchania trestných činov.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová, na iných miestach v rámci SR polícia nemusela zasahovať ani nikoho zadržať. Okrem hlavného mesta podľa polície dokonca medzi sebou zhromaždení dodržiavali dostatočné odstupy, boli disciplinovaní, mali rúška a nakoniec sa v pokoji rozišli.


Policajtovi explodovala pyrotechnika pri tvári

„Utorňajšiu situáciu stále vyhodnocujeme. Som veľmi rád, že nedošlo k stratám na životoch a k enormnému ničeniu majetku," povedal prezident Policajného zboru Peter Kovařík. Doplnil, že situácia sa pár dní pred zhromaždením zdala horšia ako nakoniec bola.

Pokiaľ ide o zranenie policajta počas zhromaždení v Bratislave, podľa polície mu v blízkosti tváre explodoval neznámy pyrotechnický predmet. Ten mu spôsobil tržnú ranu v oblasti líca.

 

 

„Policajtovi bola na mieste poskytnutá prvá pomoc a následne bol prevezený do jednej z bratislavských nemocníc,“ informovala polícia s tým, že vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu útoku na verejného činiteľa

 

Mohlo by vás zaujímať: Polícia SR upozorňuje na HOAX! Na utorkových protestoch v Bratislave neboli žiadni policajní provokatéri

Verejný poriadok bol podľa polície narušený opakovane iba na Námestí slobody v Bratislave, pre podozrenie z priestupku boli predvedené štyri osoby. „V dvoch prípadoch boli na osobnej slobode obmedzené osoby z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu výtržníctva a prejavov sympatií k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd,“ uviedol bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

 

Polícia použila donucovacie prostredky

Dodal, že policajti na Námestí slobody použili v súlade so zákonom aj donucovacie prostriedky, a to slzotvorný plyn a kapsule s označovacím farbivom.

 

„Služobný zákrok bol vykonaný aj na Hodžovom námestí, kde bolo predvedených celkovo sedem osôb pre podozrenie z priestupku,“ doplnil Szeiff.

 

img


„Polícia v súvislosti s neohlásenými zhromaždeniami, ktoré sa konali dňa 17. novembra, aj naďalej priebežne analyzuje a vyhodnocuje získané audiovizuálne záznamy ako aj iné informácie, za účelom vyvodenia právnej zodpovednosti konkrétnym osobám,“ uzavrel hovorca.
 

Prečítajte si tiež: Minister vnútra zverejnil závažné video, v ktorom je zranený policajt



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies