Polícia v Srbsku zhabala veľké množstvo ilegálnych zbraní a zatkla 10 ľudí

NETKY.SK • 16 November 2016, 16:13 • 2 min
Polícia v Srbsku zhabala veľké množstvo ilegálnych zbraní a zatkla 10 ľudí

BELEHRAD - Srbská polícia informovala dnes o zatknutí desiatich ľudí, ktorých podozrieva z ilegálneho obchodovania so zbraňami, a o zhabaní najväčšieho množstva zbraní od roku 2000. Podľa tlačovej agentúry AP medzi nimi boli aj raketomety, protitankové míny a guľomety.

slovakia

left justify in out

Podozrivých zadržali na severozápade Srbska, v blízkosti miest Apatin a Sombor pri hranici s Chorvátskom, uviedol minister vnútra Nebojša Stefanovič. Na policajnom videozázname zo zákroku vidno kopy debien so zbraňami a rozličnou muníciou.

 

Z policajného vyjadrenia vyplynulo, že v úkryte sa nachádzalo 30 kilogramov rôznych výbušnín, vyše 100 ručných granátov, protitankové míny, dva raketomety, guľomet, iné automatické a poloautomatické zbrane, zariadenie pre nočné videnie, munícia a ďalšie zbrane. Podľa ministrových slov vyšetrujú, či boli tieto zbrane určené na predaj a ak áno, pre koho boli určené.

 

"Obávame sa nielen o bezpečnosť našich občanov, ale máme obavy aj z možnosti, že by sa tieto zbrane dostali do ďalších európskych metropol a boli využité pri trestných činoch," dodal Stefanovič.

Polícia označila množstvo zhabaných zbraní za najväčšie od roku 2000 a uviedla, že medzi zadržanými osobami je aj vodca danej skupiny.

 

Pašovanie zbraní na Balkáne prekvitá od vojen v 90. rokoch, keď zostalo medzi ľuďmi veľké množstvo zbraní, ktoré neskôr predávali alebo inak ilegálne šírili. Z Balkánu pochádzali aj niektoré zo zbraní použitých pri minuloročných teroristických útokoch v Paríži.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies