Kedy vláda zrealizuje odškodnenie gastro prevádzok?

NETKY.SK • 28 Október 2021, 15:39 • 2 min
Kedy vláda zrealizuje odškodnenie gastro prevádzok?

BRATISLAVA - Richard Sulík dnes priblížil situáciu legislatívy o univerzálnom odškodnení zatvorených prevádzok. V otázke odškodnenia podľa neho prebieha debata.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Už na najbližšej vláde, čo sa týka nás, vie dôjsť k uzneseniu, podľa ktorého by bol prijatý zákon o univerzálnom odškodnení. Na vláde zistíme, či je na to politická vôľa, doteraz nebola," povedal Sulík. V otázke odškodnenia podľa neho prebieha debata. "Ja som v minulosti trikrát predložil zákon o univerzálnom odškodnení na vládu. Trikrát bol zamietnutý." 

 

img

 

Prečítajte si: Sulík presadil druhé "kilečko"! Obsahuje 207 opatrení na uľahčenie podnikania

 

"Budeme pokračovať v nájmoch pre tie prevádzky, ktoré sú v čiernych okresoch po dobu, čo musia byť zatvorené. My sa totiž súbežne snažíme o to, aby mohli byť otvorené, ak sú prevádzkovateľ a jeho zamestnanci očkovaní, tak môžu mať otvorené a prijímať očkovaných zákazníkov. Dúfam, že sa táto zmena podarí. Pokiaľ k tejto zmene nepríde, tak po dobu, čo sú zatvorené, opäť dostanú náhradu nájmu, ako to bolo v minulosti. Toto začíname teraz 'procesovať', musíme ísť s tým na vládu, musíme požiadať o peniaze, ale tento proces bude." 

 

img

 

Gastrosektor v tretej vlne pandémie bude mať už v 24 okresoch povinne zatvorené prevádzky. Napriek zdvojnásobeniu čiernych okresov sektor najviac postihnutý pandémiou nedostáva od štátu žiadnu pomoc.

 

img

 

Upozornili na to na brífingu pred Úradom vlády SR gastrozdruženia a ich dodávatelia z iniciatívy #stálemámechuť. Vyzývajú vládu, aby urýchlene spustila efektívne opatrenia, ku ktorým sa bez komplikovaných podmienok prevádzkovatelia dostanú.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies