Polícia si v Nitrianskom kraji posvieti na opitých vodičov

NETKY.SK • 10 December 2015, 13:34 • 2 min
Polícia si v Nitrianskom kraji posvieti na opitých vodičov

NITRA – Policajti v Nitrianskom kraji evidujú od začiatku tohto roka 151 dopravných nehôd, pri ktorých asistoval alkohol. Zatiaľ poslednú z tejto kategórie zaznamenali v utorok 8. decembra. V obci Žitavany v okrese Zlaté Moravce nezvládol 38-ročný vodič Škody Octavia riadenie. Zišiel z cesty vľavo do priekopy, kde narazil do kovovej zábrany.

slovakia

left justify in out

„V dychu vodiča namerali policajti 0,72 miligramu alkoholu na liter vydýchnutého vzduchu, čo je v prepočte 1,50 promile,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková. Opitý vodič bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo hrozí v zmysle Trestného zákona trest odňatia slobody na jeden rok.

 

„Polícia zvýšila počet kontrol zameraných práve na alkohol za volantom a v tomto trende bude pokračovať aj počas nadchádzajúcich predsviatočných a sviatočných dní,“ upozornila Čuháková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies