Polícia použila na rozohnanie protestu proti summitu G20 vodné delo

NETKY.SK • 7 Júl 2017, 10:46 • 2 min
Polícia použila na rozohnanie protestu proti summitu G20 vodné delo

HAMBURG - Nemecká polícia použila dnes vodné delo, aby rozohnala protest na jednej z ulíc v Hamburgu, ktorou sa môže na summit G20 v tomto meste vydať delegácia amerického prezidenta Donalda Trumpa.

slovakia

left justify in out

Účastníci protestu na pravom brehu rieky Alster si sadli na ulicu, aby ju zablokovali. Po nasadení vodného dela ostali sedieť a policajti ich následne jedného po druhom odviedli z miesta.

 

Na akcii sa zúčastnilo 80-100 demonštrantov, uviedla agentúra DPA. Jej fotograf medzitým informoval, že na ulici spájajúcej štvrte Altona a Blankenese v západnej časti Hamburgu videl okolo 25-30 vyhorených áut.

 

Polícia oznámila aj bilanciu výtržností, ktoré Hamburg zažil od štvrtkového večera počas noci pred dnešným začiatkom summitu G20. Zranenia utrpelo 111 policajtov, zadržaných bolo 29 osôb a 15 z nich umiestnili do väzby.

 

Protestná akcia nazvaná Vitajte v pekle (Welcome to Hell) sa skončila vo štvrtok večer zrážkami medzi odporcami G20 a príslušníkmi polície, ktoré miestami trvali aj celú noc. Policajná hovorkyňa uviedla, že došlo k početným poškodeniam majetku, okrem iného zaparkovaných vozidiel, obchodov i budovy súdu v Altone.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies