Polícia obvinila dvoch ľudí za úplatok 60-tisíc eur z nepriamej korupcie

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 12:35 • 2 min
Polícia obvinila dvoch ľudí za úplatok 60-tisíc eur z nepriamej korupcie

BRATISLAVA - Polícia obvinila 33-ročnú Svetlanu E. a 36-ročného Jána F. z trestného činu nepriamej korupcie.

slovakia

left justify in out

Ako na dnešnej tlačovej besede povedal prezident Policajného zboru Tibor Gašpar, poškodenému Tomášovi Š. tieto dve osoby ponúkli možnosť, že obvinený z jeho trestného konania nebude prepustený z väzby, ak Tomáš Š. zloží 60 000 eur.

Gašpar dnes uviedol, že páchatelia 18. mája prostredníctvom SMS správy oslovili Tomáša Š., ktorý vystupuje ako poškodený v inom trestnom konaní, že ak dá úplatok 60 000 eur, tak obvinený v trestnej veci, v ktorej on je poškodený, nebude prepustený z väzby. Nešlo teda o ovplyvnenie trestného konania za účelom prepustenia z väzby, ale naopak. Ako poškodený sa totiž obával, že obvinený sa dostane na slobodu a mohol by ho ohrozovať. 

 

Tomáš Š. sa však 24. mája obrátil na políciu. Hneď na druhý deň polícia začala trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu nepriamej korupcie. Následne 7. júna v kaviarni v Spišskej Novej Vsi polícia zorganizovala zaisťovanie. Osoba, ktorá si vyžiadala úplatok 60 000 eur, si prevzala časť úplatku, a to 32 500 eur, a pri odovzdávke túto osobu zadržali.

 

Výsledkom je obvinenie dvoch osôb. Trestná sadzba je v tomto prípade do troch rokov. Na akcii sa zúčastnilo 10 policajtov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies