Polícia obvinila bývalého šéfa Sazky: Hrozí mu 10 rokov

NETKY.SK • 26 Február 2014, 18:40 • 2 min
Polícia obvinila bývalého šéfa Sazky: Hrozí mu 10 rokov

PRAHA - Niekdajšiemu šéfovi českej Sazky Alešovi Hušákovi hrozí hoci desať rokov za mrežami. Pražská polícia ho totiž v týchto dňoch obvinila z podvodu so zmenkou za 50 miliónov Kč v štádiu pokusu.

slovakia

left justify in out

Samotný obvinený považuje krok polície za nezákonný, informovali české médiá.
      

"Je to neuveriteľné. Namiesto toho, aby polícia prípad odložila, aby nechala dobehnúť občianskoprávne konanie, ktoré v tejto veci prebieha, tak začína trestné stíhanie. Je to pokus, ako ovplyvniť súd, ktorý bude o dlhu rozhodovať," uviedol Hušák pre MF Dnes.
      

Podľa jeho názoru ide o nezákonný postup, pretože podľa rozsudku Najvyššieho súdu ČR z 28. apríla 2005 nemožno kriminalizovať obchodný spor. "A to, čo my vedieme s protistranou (dvojicou podnikateľov Martin Ulčák-Marek Dospiva), je obchodný spor o dlžnú sumu," tvrdí obvinený.
      

Aleš Hušák chce preto po porade s právnymi zástupcami podať trestné oznámenie na oboch podnikateľov kvôli krivému svedectvu.
      

Niekdajší prvý muž Sazky bude však čeliť aj dôsledkom ďalších troch trestných oznámení a obchodnej žaloby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies