POLÍCIA: Na hraniciach kontrolujú len vybrané vozidlá

NETKY.SK • 14 September 2015, 17:57 • 2 min
POLÍCIA: Na hraniciach kontrolujú len vybrané vozidlá

BRATISLAVA - Polícia na hraničných priechodoch s Rakúskom a Maďarskom kontroluje len vybrané vozidlá. Ako dnes na tlačovej besede informoval policajný prezident Tibor Gašpar, nejde teda o dočasné obnovenie kontroly na hraniciach, ktoré by bolo potrebné nahlasovať do Bruselu.

slovakia

left justify in out

Polícia podľa neho vykonáva iba monitoring vytypovaných vozidiel s cieľom odhaľovať prevádzačov. "Policajný zbor si plní jednu zo svojich základných úloh, ktorou je ochrana štátnej hranice," vyhlásil Gašpar. Polícia podľa neho svoj postup koordinuje s policajnými zbormi susedných štátov. Okrem všetkých hraničných priechodov s Rakúskom a Maďarskom monitorujú podľa Gašpara policajti aj teritórium zelenej hranice, vrátane Dunaja.

 

"Cieľom je hlavne odhaliť prevádzačov," povedal s tým, že Slováci žijúci v Rakúsku alebo Maďarsku sa preto nemusia obávať skomplikovania života. Podľa Gašpara sú v súčasnosti na každom hraničnom priechode policajti 24 hodín denne. Ako však povedal, s prílevom migrantov zatiaľ Slovensko problém nemá.

 

"Pokiaľ viem, o azyl nepožiadal nikto," dodal. Podľa riaditeľa Úradu hraničnej a cudzineckej polície Ľudovíta Biróa je aj v rámci schengenských pravidiel možné v prípade potreby okamžite obnoviť kontroly na hraniciach v prípade, že o tom rozhodne vláda. Momentálne si to však situácia nevyžaduje.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies