VIDEO Polícia identifikovala útočníka z Austinu, jeho motív ostáva nejasný

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 08:39 • 2 min
VIDEO Polícia identifikovala útočníka z Austinu, jeho motív ostáva nejasný

AUSTIN - Polícia identifikovala muža podozrivého v súvislosti s výbuchmi balíkových bômb v americkom štáte Texas ako 23-ročného Marka Anthonyho Conditta.

slovakia

left justify in out

Conditt zahynul v stredu po tom, čo odpálil v aute jednu z vlastných náloží, keď sa k nemu približovali špeciálne jednotky SWAT. Niekoľko hodín predtým nahral na svoj mobilný telefón 25-minútové video. To naznačuje, že vedel o tom, že ho čoskoro dolapia. Conditt vo videu rozpráva o náložiach, ktoré zostrojil, čo podľa polície môže predstavovať priznanie. Motív jeho činu však ostáva nejasný. Polícia nahrávku nezverejnila.

 

 

img



Conditta sa podarilo vystopovať na severnom predmestí Austinu za pomoci kamerových záznamov, signálu z mobilného telefónu a výpovedí svedkov. Balíky odovzdával v prestrojení, ktorého súčasťou boli blond parochňa a rukavice. Séria piatich útokov sa začala začiatkom marca a zahynuli pri nich dvaja ľudia a ďalší piati utrpeli zranenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies