Oktagon Prime 5: Kontroverzný verdikt rozhodcov po zápase večera

NETKY.SK • 27 Marec 2022, 00:10 • 2 min
Oktagon Prime 5: Kontroverzný verdikt rozhodcov po zápase večera

Šamorín – Komplex x-bionic sphere privítal prvé tohtoročné podujatie organizácie Oktagon MMA na Slovensku. Promotéri si pre fanúšikov pripravili niekoľkohodinovú porciu vzrušujúcich momentov a napínavých zápasov, hoci nechýbali ani sporné momenty.

slovakia

left justify in out

Turnaj odštartoval tzv. free prelims zápasom, ktorý bol k dispozícii zdarma na youtubovom kanáli Oktagonu. Carlos Graca si poradil s Michalom Plesníkom po verdikte rozhodcov. Ďalšie víťazstvo zaznamenal talentovaný Slovák Roman Paulus, ktorý pokoril poľského bojovníka Romana Kutylu a po zápase vyzval ďalšieho mladého zápasníka, Čecha Jakuba Tichotu. Ten takisto zdolal takisto na body skúseného Janneho Elonena – Kulmalu.

 

img

 

Zaujímavé súboje ponúkol aj zvyšok prelims karty. Daniel Toledo porazil Panagiotisa Stroumpoulisa, zatiaľ čo Robert Pukač odstúpil po 2. kole zo zápasu s Christianom Jungwirthom kvôli únave. „Diamanový čávo“ zjavne nebol vo svojej koži a hoci ho trénerský tím na čele s Iljom Škondričom presviedčal, aby to nevzdal, Pukač trval na svojom. „Musím zmeniť niečo v tréningu alebo celkovo. Mám ťažšie obdobie, čo sa týka zápasenia. Neviem to opísať. Ospravedlňujem sa fanúšikom, Oktagonu a môjmu tímu. Nechcel som pokračovať, neviem to opísať, akoby som nemal motiváciu,“ vyjadril sa po zápase, po ktorom na internete schytal od fanúšikov poriadnu dávku kritiky.

 

img

 

Hlavnú kartu odštartovalo víťazstvo Mateho Sanikidzeho nad Davidom Moonom na body. TKO a víťazstvo v 2. kole si na konto pripísal Matouš Kohout, ktorý porazil Ardu Adasa. Už po jednej minúte a deviatich sekundách sa z triumfu radoval Kaik Brito, ktorý knokautoval Andreja Kalašnika. Brazílčan sa tak vrátil na víťaznú vlnu po prehre s Petrom Knížem na Oktagone 28.

 

img

 

Ďalší krok na ceste na vrchol divízie poloťažkej váhy má za sebou brazílsky bojovník Rafael Xavier, ktorý porazil na body Marcina Lazarza. Poliak bol náhradou za zraneného Miloša Petráška a súboj sa niesol v napínavom duchu. Diváci videli aj niekoľko vynikajúcich výmen. Na víťaznú vlnu sa vrátil Karol Ryšavý, ktorý v decembri prekvapivo podľahol Losenemu Keitovi už v 1. kole. Zástupca Spartakus Fight Gymu mal pôvodne nastúpiť proti Františkovi Fodorovi z OFA Gymu v Bratislave, kvôli jeho pozitívnemu testu na koronavírus si však zmeral sily s Ebrahimom Hosseinpourom, ktorého knokautoval v 3. kole po tvrdej rane kolenom na bradu.

 

img

 

Maďarský fighter Maté Kertész nastúpil v hlavnom ťaháku proti Srbovi Bojanovi Veličkovičovi, pričom obaja si chceli vylepšiť svoju pozíciu v tabuľke. Išlo o súboj 2. a 3. miesta v rebríčku welterovej váhy, pričom títo zápasníci už o titul bojovali a vylámali si zuby na Davidovi Kozmovi, Kertész dokonca dvakrát. Maďar v zápase jasne dominoval a v poslednom piatom kole svojho súpera na zemi doslova týral. Rozhodcovia však šokujúco pripísali víťazstvo Veličkovičovi, a to v pomere 29:28. Diváci v hale následne začali pískať a prekvapený bol aj samotný víťaz duelu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies