Policajné psy v Zürichu nosia počas horúčav topánky

NETKY.SK • 31 Júl 2018, 17:08 • 2 min
Policajné psy v Zürichu nosia počas horúčav topánky

Zürich - Policajné psy vo švajčiarskom Zürichu nosia počas horúčav topánky, ktoré im chránia labky pred spálením od horúceho asfaltu. S odvolaním sa na vyhlásenie tamojšej polície o tom v utorok informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Teploty v Zürichu by v priebehu tohto týždňa nemali klesnúť pod 30 stupňov Celzia. Zürišskí policajní psovodi preto majiteľov psov varujú pred rozhorúčenými chodníkmi, ktorých teplota v aktuálnom počasí dosahuje najmenej 50 stupňov Celzia.

 

Tamojšia polícia na sociálnych sieťach radí, že ak sa zdá chodník prihorúci na dotyk ľudskej ruky aj po piatich sekundách, bude príliš teplý aj pre psie labky. Väčšie psy by preto mali nosiť topánky, zatiaľ čo tie malé môžu ich majitelia niesť, odporúča ďalej.

 

Hovorkyňa zürišskej polície pre DPA uviedla, že miestne policajné psy sú na nosenie topánok zvyknuté. Okrem letných horúčav si ich obúvajú aj pri iných príležitostiach, napríklad, aby nepoškriabali poťahy auta pri hľadaní drog či v prípadoch, kedy by sa mohli poraniť o rozbité sklo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies