Pokus o prevrat donútil Airbus odložiť dodávku pre turecké aerolínie Pegasus

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 21:02 • 2 min
Pokus o prevrat donútil Airbus odložiť dodávku pre turecké aerolínie Pegasus

TOULOUSE - Pokus o prevrat v Turecku čiastočne zasiahol aj do plánov európskeho výrobcu lietadiel Airbus. Spoločnosť v reakcii na vývoj situácie odložila svoju prvú dodávku vylepšeného lietadla A320neo. S odvolaním sa na informácie európskej spoločnosti to uviedla agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Turecké aerolínie Pegasus Airlines, ktoré sú najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v krajine, mali prvé lietadlo A320neo vybavené novými motormi LEAP-1A prevziať 19. júla. "V dôsledku neočakávaných udalostí v Turecku sme sa s vedením spoločnosti Pegasus Airlines dohodli, že slávnostné odovzdanie prvého A320neo vybaveného motormi od CFM International odložíme na neskoršie obdobie," uviedol hovorca Airbusu. Nový dátum dodávky európsky výrobca zatiaľ nestanovil.

 

CFM International je spoločný podnik amerického konglomerátu General Electric a francúzskej spoločnosti Safran. Od nových motorov LEAP-1A si Airbus sľubuje výraznú úsporu paliva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies