Cigániková: OĽaNO je sekta, nie strana, Matovičovo ministerstvo klamalo o rozpočte!

NETKY.SK • 7 August 2022, 14:45 • 2 min
Cigániková:  OĽaNO je sekta, nie strana, Matovičovo ministerstvo klamalo o rozpočte!

BRATISLAVA - Poslankyňa parlamentu za stranu Sloboda a Solidarita Jana Bittó Cigániková poukázala v televíznej relácii na znepokojivý fakt.

slovakia

left justify in out

V politickej diskusii TA3 V politike sa dnes udiala ostrá výmena názorov medzi poslankyňou Cigánikovou zo SaS a poslancom za OĽaNO Milanom Vetrákom. SaS si podľa Cigánikovej vie prestaviť, že by aj po 1. septembri bola naďalej súčasťou koalície, avšak len za podmienky dodržiavania pravidiel a zmluvy a bez útokov na vlastných partnerov. 

 

Nemennou požiadavkou je aj odchod Matoviča. Ďalej uviedla, že žiadne rokovania momentálne nepriebehajú, aj keď mnohí predstavitelia koalície i predseda vlády Eduard Heger viackrát pre médiá uviedli, že sa bude o kríze v koalícii rokovať celé leto. 

 

Z domova: V Lešti vznikne kontajnerové mestečko, rezort obrany zaň zaplatí 20 miliónov eur

 

img

 

Počas svojho plamenného prejavu zopakovala, že podľa nej OĽaNO nie je hnutie ani politická strana, ale sekta. Aj preto sa „nevedia zbaviť Igora Matoviča a jeho kreslo je im prednejšie ako osud Slovenska a záujmy ľudí," a dodala: Ak by Sulík robil to, čo Matovič, nastali by v SaS demokratické procesy a chceli by sme od neho zmenu správania, alebo by mal veľký problém zostať vo svojom kresle."

 

Zo sveta: Zelenskyj: Zachraňujeme aj Európu, žiadame o ďalšie zbrane

 

img

 

Okrem už "tradičného" výpočtu chýb ministra financií však v relácii poukázala aj na znepokojivý fakt. Podľa Cigánikovej štátny tajomník ministerstva financií klamal o štátnom rozpočte. Informáciu o rozpočte zdieľalo pritom ministerstvo na svojej oficiálnej stránke a taktiež ju zdieľali koaliční partneri SaS na sociálnych sieťach. Na dobré hospodárenie Matoviča poukazoval aj premiér Eduard Heger. 

 

Cigániková v relácii uviedla, že ministerstvo odprezentovalo len vyššie príjmy, ktoré získalo vďaka zvýšenému výberu daní, začo nemôžu opatrenia ministra financií, ale inflácia a raketový nárast cien všetkých komodít na Slovensku. Rezort financií podľa nej zamlčal, že dlh Slovenska v ďalšom roku stúpne o rekordné štyri miliardy eur. Poznamenala tiež, že takéto bezbrehé míňanie Matoviča zaplatíme my všetci." 

 

Prečítajte si aj: Chcete sa sťažovať na poškodenie zdravia? Odteraz si za to zaplatíte!

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona