Pokiaľ súčasné opatrenia nezaberú, čaká nás stopnutie výroby na celom území SR. Doplnené o vyjadrenie predsedu vlády SR

NETKY.SK • 27 Február 2021, 13:34 • 2 min
Pokiaľ súčasné opatrenia nezaberú, čaká nás stopnutie výroby na celom území SR. Doplnené o vyjadrenie predsedu vlády SR

BRATISLAVA - Ak nové vládne opatrenia nezaberú do 21. marca, na Slovensku sa zastaví výroba a krajina sa zatvorí. Informáciu priniesol Denník N, ktorý, ako píše, má k dispozícii návrh nových opatrení vlády pre boj so šírením nákazy koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Majú za cieľ zlepšiť situáciu, ktorá je momentálne taká kritická, že Slovensko potrebuje zahraničnú pomoc. O tých spolu s odborníkmi rokuje od 22. februára predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO).

 

img

 

Hlavným cieľom nových opatrení má byť minimalizovanie mobility obyvateľstva a čo najúčinnejšie zastavenie šírenia nákazy ochorenia COVID-19.

 

Nové opatrenia vlády by mali obsahovať napríklad aj zákaz návštevy prírody v inom okrese. Školy by boli otvorené pre deti ľudí, ktorí potrebujú nevyhnutne chodiť do práce, všeobecní lekári by dostali pokyny, ako sa starať o pacientov doma.

 

img

 

Pre pozitívnych pacientov by sa mali pripraviť verejne dostupné informácie, ako majú postupovať a na koho sa obrátiť. Dostať by mali aj jasné odporúčania, ako sa doma liečiť či informácie o kvalitných pulzných oxymetroch s uvedením kritických hodnôt kyslíkovej saturácie.

img

 

Pri cestovaní mestskou hromadnou dopravou by platila povinnosť nosiť respirátory FFP2. Platil by tiež nočný zákaz vychádzania. Navrhované opatrenia by mali platiť od 1. do 21. marca.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona