Pohárová matematika je neúprosná, Dunajskej Strede nebudú na postup stačiť ani dva strelené góly

NETKY.SK • 1 August 2018, 14:10 • 2 min
Pohárová matematika je neúprosná, Dunajskej Strede nebudú na postup stačiť ani dva strelené góly

MINSK - V stredu predpoludním sa futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda letecky presunuli do bieloruského Minska, kde ich vo štvrtok čaká odvetný súboj 2. predkola Európskej ligy. Na miestnom 22-tisícovom Národnom štadióne sa zverenci nemeckého trénera Petra Hyballu pokúsia ešte čosi urobiť pre postup, ktorý si domácou prehrou 1:3 poriadne vzdialili. Výkop stretnutia je o 18.00 h SELČ. Rozhodujú fínski arbitri Antti Munukka - Jukka Honkanen a Sami Nykänen.

slovakia

left justify in out

Pohárová matematika je neúprosná. Hosťom zo Žitného ostrova nebudú stačiť ani dva strelené góly na postup. Musia skórovať trikrát a ani raz neinkasovať, prípadne streliť štyri góly pri maximálne jednom vo vlastnej sieti, ak chcú mať istotu postupu do 3. predkola EL. Dunajskostredčania nebudú v stopercentnom zložení. Pre červenú kartu z prvého zápasu bude nútene stáť ľavý obranca Milan Šimčák, zranený je ukrajinský stredopoliar Maksim Treťjakov a zdravotné problémy má aj útočník Erik Pačinda. V nedeľňajšom vydarenom ligovom súboji proti Michalovciam (4:1) odohral najlepší strelec žlto-modrých z uplynulej sezóny len 13 minút.

"Viac sa nedalo. Bolesť vychádzala z chrbta a vystreľovala mi do nohy, ako keď vás kopne elektrický prúd. Niečo podobné som mal aj predtým. Bol som na sonografii, sval je čistý. Asi mám problémy s platničkou. Treba len veľa cvičiť. Potreboval by som prestávku, na to však momentálne nie je príliš čas. Uvidíme, či budem môcť nastúpiť proti Minsku, aspoň ako striedajúci hráč," uviedol Erik Pačinda, cituje ho denník Šport. Zatiaľ čo on skóroval proti Minsku v prvom súboji gól aspoň z pokutového kopu, jeho kolega z útoku Vakoun Issouf Bayo vyšiel doma strelecky naprázdno a chcel by to odčiniť v Minsku.

"Po doterajších výkonoch a výsledkoch máme na čom stavať, veríme si. Určite to nebude jednoduché. Myslím si, že v tomto stretnutí rozhodne efektivita. Ak sa ja alebo niektorý zo spoluhráčov dostaneme do šance, musíme byť nekompromisní," uviedol útočník z Pobrežia Slonoviny Bayo na webe fcdac.sk.

Na lepšieho z dvojzápasu Minsk - Dunajská Streda čaká ruský Zenit Petrohrad, víťaz druhej najprestížnejšej európskej klubovej súťaže zo sezóny 2007/2008. V kádri Zenitu sú viacerí hráči zvučného mena, medzi nimi aj Slovák Róbert Mak.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies