Podvodníčka sa vydávala za pracovníčku Sociálnej poisťovne: Obrala o peniaze dvoch dôchodcov!

NETKY.SK • 25 September 2014, 13:26 • 2 min
Podvodníčka sa vydávala za pracovníčku Sociálnej poisťovne: Obrala o peniaze dvoch dôchodcov!

BRATISLAVA/NITRA - Ďalší dôchodcovia sa stali obeťami podvodníčky. Asi tridsaťročná nižšia blondína okradla v stredu 88-ročného starčeka a pravdepodobne aj 84-ročnú pani.

slovakia

left justify in out

Dôchodcovi z obce Čierne Kľačany tvrdila, že je zo Sociálnej poisťovne a priniesla mu vianočný príspevok od prezidenta a ako darček masážny matrac. Na stôl vyložila päťstoeurovku a chcela vydať 250 eur. Zatiaľ čo muž skúšal matrac, podvodníčka mu ukradla 900 eur.

 

Zlodejka úradovala aj v obci Golianovo. Ako agentúru SITA informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, s tou istou zámienkou sa dostala aj do domu 84-ročnej ženy. Aj napriek tomu, že bola babička obozretnejšia a všimla si, že ju chce žena okradnúť, prišla o svoje peniaze. Dôchodkyňa ju z domu vyhnala, no žena jej na dvore vytrhla peňaženku, v ktorej mala 1 260 eur. Zlodejka ušla s neznámym mužom na striebornom aute. 

 

Polícia znovu upozorňuje hlavnej starších ľudí, aby nevpúšťali do svojich príbytkov cudzích ľudí a nedali sa nalákať na vianočné príspevky či preplatky z plynárni, alebo elektrárni. "Žiadna inštitúcia takto nepostupuje," upozornila Bruchterová. 

V oboch prípadoch polícia začala trestné stíhanie pre krádež.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies