Podnikanie Volkswagenu v USA je podľa odborov katastrofou

NETKY.SK • 22 Január 2014, 17:14 • 2 min
Podnikanie Volkswagenu v USA je podľa odborov katastrofou

WOLFSBURG - Podnikanie nemeckej automobilky Volkswagen (VW) v USA je "katastrofou“. Vyhlásil to v stredu zástupca odborov v dozornej rade automobilky Bernd Osterloh a zároveň vyzýva skupinu na viac modelov a rýchlejšie rozhodnutia, čo by pomohlo zvrátiť pokles spoločnosti na jej druhom najväčšom trhu.

slovakia

left justify in out

Hoci VW rastie a má ambície stať sa najväčšou automobilkou v Číne a Európe, skupina stále úplne nevie, ako uspieť v USA, povedal ďalej. "Spojené štáty sú pre VW prípadom katastrofy,“ uviedol.

Automobilka VW minulý mesiac odvolala šéfa divízie pre USA Jonathana Browninga a nahradil ho Michael Horn, ktorý tiež rovnako ako Osterloh vedeniu spoločnosti tento mesiac vyčítal, že venuje malú pozornosť dynamike trhu v USA. Situácia skupiny v USA, kde už roky generuje straty, sa podľa Osterloha nezlepší do roku 2016 a firma na tomto trhu musí predstaviť viac modelov.

Koncern Volkswagen pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť Volkswagen Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva viac ako 9 400 ľudí. V súčasnosti v bratislavskej fabrike vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7,Volkswagen up!, Seat Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V závode v Martine vyrába podnik komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies