Podmienky na svahoch nie sú ideálne

NETKY.SK • 22 Január 2013, 12:29 • 2 min
Podmienky na svahoch nie sú ideálne

Podmienky na svahoch nie sú ideálne - Cestovanie Po včerajšom prechodnom oteplení, ktoré so sebou prinieslo daždivé počasie sa začína opäť ochladzovať a dážď strieda sneženie. V prevádzke je približne 100 stredísk.

slovakia

left justify in out

img

Po včerajšom prechodnom oteplení, ktoré so sebou prinieslo daždivé počasie sa začína opäť ochladzovať a dážď strieda sneženie. V prevádzke je približne 100 stredísk. V strediskách Čertovica-STIV, Ski Mojín, Liptovské Revúce aj Šachtičky sa pre nevhodné poveternostné podmienky dnes nelyžuje. V prevádzke nie sú ani niektoré menšie strediská, ktoré lyžujú len určité dni v týždni – napríklad Kordíky, Podjavorník a Fričkovce.

Podmienky na svahoch nie sú ideálne, sneh je ťažký a mokrý najmä v nižších polohách pod 800 m. Vo vyšších nadmorských výškach je sneh tvrdý a zmrznutý. Očakávané mrazivé počasie a ďalšie sneženie by však lyžiarske podmienky malo opäť zlepšiť. Snehová vrstva je na technicky zasnežovaných svahoch dostatočná – pohybuje sa stále od 45 do 70 cm, no v niektorých lokalitách mierne od včera poklesla – asi o 5 cm, na svahoch, ktoré sú pokryté len prírodným snehom to však mohlo byť až 10 cm.

Vo Vrátnej dnes a zajtra prebiehajú preteky mladších a starších žiakov "SKIINTERKRITÉRIUM VRÁTNA 2013". Významné preteky sa budú tento a aj budúci týždeň konať i v Jasnej "FIS EUROPEAN CUP" preteky žien v zjazde a "Národné Majstrovstvá SR" mužov a žien v zjazde a v superobrovskom slalome. Pretekať sa bude od 26. 1. do 2. 2. na zjazdovkách "FIS" číslo 11 a 11a.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies