Podľa Bratislavskej mestskej polície je pohyb migrantov pod kontrolou

NETKY.SK • 10 Október 2023, 08:30 • 2 min
Podľa Bratislavskej mestskej polície je pohyb migrantov pod kontrolou

BRATISLAVA - Situácia v súvislosti so zvýšeným pohybom migrantov na území hlavného mesta je v súčasnosti pod kontrolou. Ubezpečuje o tom bratislavská mestská polícia (MsP), ktorá pokračuje v priebežnom monitorovaní. Priestupky ani trestné činy, ktorých by sa migranti dopustili, zatiaľ nezaznamenala, informuje polícia na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

"Mestská polícia monitoruje migrujúcich ľudí prichádzajúcich do hlavného mesta a pomáha so zabezpečením materiálnej pomoci. V týchto chvíľach najmä pre matky s deťmi," konštatuje.

Mestská polícia v rámci monitoringu a pomoci spolupracuje s útvarom krízového riadenia z bratislavského magistrátu. Zmapované má oblasti, v ktorých sa vyskytujú, ako aj ich počet vrátane detí. Spolu s hliadkami sú na mieste aj pracovníci z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny, zástupcovia neziskových organizácii a ďalších neformálnych skupín, ktoré migrujúcim ľuďom pomáhajú. Na dianie dohliada polícia aj prostredníctvom kamerového systému.

Mestská polícia zároveň žiada obyvateľov, aby v tejto chvíli nenosili jedlo ani oblečenie. Ubezpečuje, že zásoby mesta sú v tejto chvíli dostačujúce a nie je potrebná pomoc od jednotlivcov. "Situáciu neustále monitorujeme a najzraniteľnejším osobám vieme poskytnúť s partnermi, napríklad Vysokou školou zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety, nocľah v teple," deklaruje mestská polícia.

Bratislavský magistrát vyhlásil od soboty (7. 10.) na území hlavného mesta mimoriadnu situáciu z dôvodu tranzitnej migrácie. Mestu to umožňuje operatívnejšie a efektívnejšie zvládanie poskytovania potrebnej pomoci. "Dôsledkom toho, že okolité štáty uzatvorili hranice, sa aj v hlavnom meste začínajú koncentrovať väčšie skupiny migrantov vrátane matiek s malými deťmi," informovali z magistrátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: TASR / Jaroslav Novák (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies