Podľa A. Letanovskej Slovensku hrozí pre chrípkovú sezónu kríza nedostatku pediatrov

NETKY.SK • 26 Júl 2023, 15:15 • 2 min
Podľa A. Letanovskej Slovensku hrozí pre chrípkovú sezónu kríza nedostatku pediatrov

Bratislava - V najbližších týždňoch hrozí pre chrípkovú sezónu kríza nedostatku pediatrov. Upozornila na to volebná líderka mimoparlamentnej strany Demokrati Andrea Letanovská. Apeluje preto na schválenie novely zákona k skráteniu ordinačných hodín ambulantných pohotovostí v parlamente.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"O pár týždňov deti nastúpia do škôl, čo urýchli prenos chorôb a nástup chrípkovej vlny. Desiatky tisíc detí budú potrebovať svojho pediatra a potrebujú ho nájsť v ordinácii," povedala. Kritizuje lekárskych odborárov, ktorí so schválením novely nesúhlasia. Hádžu podľa nej vláde polená pod nohy a vyvolávajú konflikty. "Prestaňme riešiť vzájomné boje a poďme na tom pracovať," vyzvala. Zopakovala, že poslanci Národnej rady SR z mimoparlamentnej strany Demokrati by podporili otvorenie mimoriadnej schôdze parlamentu k situácii s pediatrami. Lekárski odborári v utorok (25. 7.) vyzvali rezort zdravotníctva, aby nedostatok primárnych pediatrov riešil systémovo. Odmietajú avizované skrátenie ordinačných hodín ambulantných pohotovostí, ktoré podľa nich okrem iného preťaží nemocnice. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies