Podielové fondy sa po mesiaci dostali do plusu

NETKY.SK • 3 Február 2016, 11:12 • 2 min
Podielové fondy sa po mesiaci dostali do plusu

BRATISLAVA - Podielové fondy sa dostali po štyroch týždňoch do plusových čísiel. Čisté predaje za uplynulý týždeň zaznamenali kladných 9,73 mil. eur. Týždeň predtým to bolo záporných 7,4 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Celkové predaje fondov spravovaných členmi Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) dosiahli v uplynulom týždni 45,5 mil. eur, kým spätné nákupy predstavovali 35,76 mil. eur.


Z jednotlivých kategórií fondov bolo šesť v pluse a dve kategórie strácali. Najviac zdrojov pribudlo v rámci fondov peňažného trhu, a to 5,17 mil. eur. Nasledovali zmiešané fondy so sumou 4,12 mil. eur. Naopak, dlhopisové fondy vykázali záporné čisté predaje v objeme 2,53 mil. eur. V strate skončili aj fondy krátkodobých investícií. Tie vykázali záporných 2,23 mil. eur.


Najväčší prílev prostriedkov z jednotlivých správcovských spoločností evidoval Asset Management Slovenskej sporiteľne, a to na úrovni 13,42 mil. eur. Nasledoval IAD Investments s kladnými predajmi v sume 1,67 mil. eur. Naopak, najvyššie záporné čisté predaje vykázali fondy Tatra Asset Management, a to vo výške 7,69 mil. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies