Pod Poľanu sa po roku vracajú tradičné dni Detvy, prinesú aj folklór

NETKY.SK • 6 Október 2023, 18:30 • 2 min
Pod Poľanu sa po roku vracajú tradičné dni Detvy, prinesú aj folklór

Okrem základných a základnej umeleckej do programu plánujú zapojiť aj špeciálne základné školy. "Robíme to v rámci inklúzie. Aby sa žiaci necítili tak, že sú vyčlenení na okraj len preto, že sú iní. V takomto duchu plánujeme oba dni podujatia," objasnil. Priestor dostanú aj dychová hudba, tanečný súbor Rómka i spevácka skupina seniorov. Pripravený je aj program pre deti.

slovakia

left justify in out

V nedeľu budú pokračovať svätou omšou, popoludní naplánovali organizátori záverečný program. V rámci detvianskej folklórnej nedele vystúpia ľudové kolektívy z Detvy. Samospráva pripomína, že počas dňa môžu prísť ľudia pozdraviť mesto vo svojom kroji. Podotýka, že krásu kroja alebo jeho prvku budú záujemcovia prezentovať počas nedeľného jarmoku.

Cez víkend sa tiež návštevníci môžu prísť pozrieť aj do Podpolianskeho múzea. Otvorené budú stále expozície a aj výstavy. V múzeu pokračuje expozícia, ktorej súčasťou sú fujary, gajdy, píšťalky i strunové nástroje. K dispozícii budú aj výšivky na zamate zo zbierkového fondu múzea.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: FB mesta Detva, Foto: archív Podpolianske múzeum v Detve
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies