Počet potvrdených obetí zosuvu pôdy stúpol na 17

NETKY.SK • 29 Marec 2014, 08:00 • 2 min
Počet potvrdených obetí zosuvu pôdy stúpol na 17

ARLINGTON - Sedemnásť ľudí je zatiaľ na zozname potvrdených obetí mohutného zosuvu pôdy v americkom štáte Washington, objavené však boli pozostatky ešte ďalších celkovo desiatich ľudí. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Predpokladaný počet obetí je tak až 27, z toho uvedených desať tiel sa však zatiaľ nepodarilo vytiahnuť alebo identifikovať, a preto nie sú zaradené do oficiálneho zoznamu obetí.
      

"Dnes (v piatok) popoludní objavili v troskách ďalšie telo, ale nezahŕňame ho zatiaľ do celkového počtu, až pokým sa nedostane k súdnemu lekárovi," uviedol Gary Haakenson z úradu okresu Snohomish.
      

Ďalších 90 ľudí zostáva na zozname nezvestných po nešťastí, ku ktorému došlo v lokalite Oso, približne 90 kilometrov od Seattlu, minulú sobotu. "Chcem stále veriť, ale raz musíme očakávať to najhoršie," uviedol Haakenson v odpovedi na otázku, či úrady predpokladajú, že väčšina z nezvestných je už mŕtva.
      

Stovky záchranárov, ktorým pomáhajú desiatky dobrovoľníkov, pátrajú po preživších i obetiach za pomoci vrtuľníkov, stopovacích psov, člnov i ťažkej techniky, ktorá pomáha pri prehľadávaní obrovskej masy bahna a trosiek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies