Počet obetí záplav a dažďov V Pakistane prevýšil 150

NETKY.SK • 26 Júl 2023, 15:00 • 2 min
Počet obetí záplav a dažďov V Pakistane prevýšil 150

ISLAMABAD - Na vyše 150 vzrástol v stredu počet obetí monzúnových dažďov a záplav v Pakistane. Úrady pritom varovali pred ďalšími zrážkami a záplavami.

slovakia

left justify in out

Z údajov pakistanského Štátneho úradu pre živelné pohromy (NDMA) vyplýva, že počet obetí presiahol hranicu 150 a v provincii Pandžáb bolo nahlásených 66 úmrtí. Okrem toho pri nehodách spôsobených počasím utrpelo zranenie už 230 ľudí a zničených bolo vyše 450 domov.

K najtragickejšej nehode prišlo v hlavnom meste Islamabad, kde sa na tábor robotníkov zrútila stena podchodu vo výstavbe a zahynulo 13 ľudí. Rekordné lejaky spôsobili záplavy aj vo východopakistanskom meste Láhaur a narušili každodenný život obyvateľov. 

Pakistanský meteorologický úrad v pondelok vydal nové výstrahy pred bleskovými záplavami v provinciách Balúčistán a Sindh. Vlaňajšie dažde spôsobené klimatickými zmenami spôsobili v Pakistane rozsiahle záplavy a v jednu chvíľu voda zaliala až tretinu jeho územia. Vyžiadali si vyše 1700 obetí a v beztak chudobnej krajine spôsobili škody v hodnote 30 miliárd dolárov. Pakistan vyprodukuje menej ako jedno percento celosvetových emisií uhlíka, no patrí medzi krajiny najviac zasiahnuté klimatickými zmenami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Oman Observer
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies