Počas pochodu odborárov zadržali v Paríži 17 maskovaných výtržníkov

NETKY.SK • 22 Máj 2018, 18:45 • 2 min
Počas pochodu odborárov zadržali v Paríži 17 maskovaných výtržníkov

PARÍŽ - Viac ako 16 000 ľudí sa v utorok v Paríži zúčastnilo na protestnom pochode na podporu požiadaviek štrajkujúcich štátnych zamestnancov a ľudí pracujúcich vo verejnej službe. Pochod prerástol so potýčok s políciou, ktorá následne zadržala 17 maskovaných ľudí oblečených v čiernom. Informovala o tom televízia BFMTV. Ďalšiu osobu predviedli na políciu za držanie drog.

slovakia

left justify in out

Na pochod ulicami Paríža, ktorý zvolalo deväť odborárskych organizácií, prišli štátni úradníci, lekári, učitelia, dôchodcovia, študenti či leteckí dispečeri. Demonštranti okrem iného protestovali proti znižovaniu počtu pracovných miest, zlým pracovným podmienkam, zmrazeniu rastu miezd a obmedzeniam pri prijímaní na vysoké školy.

 

Pochod z námestia Place de la République na námestie Place de la Nation mal spočiatku pokojný priebeh. Neskôr však skupina mladých maskovaných ľudí v čiernom rozbila výklady na dvoch obchodoch a poškodila linkový autobus a začala provokovať políciu. Tá použila voči demonštrantom slzotvorný plyn a vodné delá.

 

 

img

Foto: SITA

 

 

Demonštrácie sa v utorok konali aj vo viac ako 130 ďalších mestách vo Francúzsku.

 

Dnešná akcia bola v poradí už tretím celoštátnym štrajkom štátnych zamestnancov od nástupu Emmanuela Macrona do prezidentského úradu vlani v máji. Macron v predvolebnej kampani sľuboval zníženie verejných výdavkov a prepracovanie francúzskeho pracovného práva.

 

Vláda vedie s odborovými organizáciami rokovania o svojich plánoch a oznámila, že má v úmysle prijať na budúci rok zákony o reformách pracovného trhu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies