Po uzatvorení hranice s Chorvátskom počet narušiteľov hraníc nestúpa

NETKY.SK • 26 Október 2015, 16:55 • 2 min
Po uzatvorení hranice s Chorvátskom počet narušiteľov hraníc nestúpa

BUDAPEŠŤ - Od zatvorenia maďarsko-chorvátskeho úseku hraníc významne nestúpa počet narušiteľov, denne sa o to pokúša v priemere okolo 30 migrantov.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes v komerčnom spravodajskom rozhlase poradca premiéra pre vnútornú bezpečnosť György Bakondi, ktorý informoval, že na hraniciach so Srbskom už spolu hliadkujú maďarskí a slovenskí policajti.

 

Podľa Bakondiho ešte tento týždeň prídu pomôcť aj českí policajti, po nich bude nasledovať kontingent 70 poľských členov pohraničnej stráže.

 

Poradca pripomenul, že od začiatku roka prekročilo ilegálne maďarské hranice takmer 400.000 cudzincov, pričom bolo obdobie, kedy ich počet denne dosahoval okolo 9.000.

 

Po uzatvorení zelenej hranice so Srbskom a s Chorvátskom už Maďarsko neleží na hlavnej trase prisťahovalcov, zdôraznil Bakondi, podľa ktorého cieľom Maďarska je aj naďalej navrátiť zákonný stav a zabrániť tomu, aby sa do Európskej únie ilegálne dostali masy migrantov.

 

"Ak neidentifikovateľné osoby s neznámym cieľom ilegálne a bez dokladov prekročia štátne hranice, môže to mať nepredvídateľné následky na európsky život," uzavrel poradca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies