Po útoku na mešitu v Kábule potvrdili 20 mŕtvych a najmenej 50 zranených

NETKY.SK • 25 August 2017, 17:53 • 2 min
Po útoku na mešitu v Kábule potvrdili 20 mŕtvych a najmenej 50 zranených

KÁBUL - Najmenej 20 mŕtvych si vyžiadal dnes niekoľko hodín trvajúci útok extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) na šiitskú mešitu v afganskej metropole Kábul.

slovakia

left justify in out

Vážne zranených je minimálne 50 ďalších osôb. Oznámil to predstaviteľ afganského ministerstva pre verejné zdravotníctvo. Medzi obeťami a zranenými je mnoho detí. Bilancia tejto tragédie nie je konečná, pretože mnoho zranených je v kritickom stave.

 

Útok v severnej časti Kábulu sa začal v čase popoludňajších modlitieb, keď bola mešita plná veriacich. Na dvojposchodovú budovu zaútočili zrejme traja ozbrojenci, z ktorých sa najskôr jeden odpálil pred vchodom, pričom zabil strážcu mešity. Po vstupe teroristov do objektu boli počuť ešte dve explózie a streľbu.

 

IS prostredníctvom vyhlásenia zverejneného na stránke spriaznenej tlačovej agentúry Amák oznámil, že útok spáchali dvaja "mučeníci". Ďalšie podrobnosti teroristi neposkytli. Príslušníci bezpečnostných zložiek areál mešity obkľúčili, nechceli však hneď zasiahnuť a vojsť dnu, aby nedošlo k prípadným ďalším stratám na životoch.

O incidente informovali agentúry AP a DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies