Po útokoch na zhromaždenie gejov zadržali 22 osôb

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 20:23 • 2 min
Po útokoch na zhromaždenie gejov zadržali 22 osôb

PODGORICA - Čiernohorská polícia informovala o zadržaní 22 osôb v súvislosti s násilím, ktoré sprevádzalo stredajšiu historicky prvú manifestáciu gejov na území krajiny. Podľa štvrtkového vyhlásenia sa policajti snažia identifikovať aj ďalších ľudí zodpovedných za potýčky počas podujatia v meste Budva na jadranskom pobreží.

slovakia

left justify in out

Aktivistov, ich podporovateľov ako aj príslušníkov poriadkových síl napadlo niekoľko stoviek výtržníkov, ktorí do nich hádzali kamene, fľaše, poháre či dokonca stoličky. Podľa údajov polície lekári ošetrili dvoch ľahko zranených. Horším následkom zabránil policajný zásah, vďaka ktorému mohol takzvaný "gay pride" pokračovať podľa plánu.

Čierna Hora s približne 600-tisícovou populáciou je známa svojou konzervatívnosťou a v prípade mužov aj pestovaním takzvanej mačovskej kultúry. Rovnaká manifestácia sa mala v krajine pôvodne konať už v máji 2011, po dvoch útokoch na gejov v Podgorici ju však zrušili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies