Po Štefanských zábavách si vodiči sadli za volant aj s alkoholom

NETKY.SK • 27 December 2013, 16:14 • 2 min
Po Štefanských zábavách si vodiči sadli za volant aj s alkoholom

BRATISLAVA - Po Štefanských zábavách si viacerí vodiči sadali za volant pod vplyvom alkoholu.

slovakia

left justify in out

Polícia dnes od 5:00 do 9:00 kontrolovala v Trenčianskom kraji vodičov, pričom kontrola bola zameraná práve na dodržiavanie zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok, informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. Pri kontrole zistila polícia 59 priestupkov, 41 z nich vybavila blokovou pokutou spolu v hodnote 905 eur. Šesť vodičov šoférovalo pod vplyvom alkoholu, pričom v jednom prípade išlo dokonca o trestný čin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Policajti tiež zadržali dve osvedčenia o evidencii vozidla.

Necelých 45 minút po začatí kontroly policajti zastavili v obci Svinná v okrese Trenčín 43-ročného vodiča Škody Octavia. Pri dychovej skúške mu namerali 1,40 promile alkoholu v krvi, opakovaná dychová skúška po dvadsiatich minútach ukázala 1,33 promile alkoholu. Vodičovi po vytriezvení hrozí obvinenie z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, v prípade preukázania viny mu hrozí ročné väzenie. 

Polícia sa okrem alkoholu zamerala aj na používanie bezpečnostných pásov, spôsob jazdy, dodržiavanie povolenej rýchlosti, úplnosť a pravosť dokladov a pátranie po osobách, veciach a vozidlách. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies