Po odchode pápeža sa začína vojenské cvičenie s USA

NETKY.SK • 18 August 2014, 16:59 • 2 min
Po odchode pápeža sa začína vojenské cvičenie s USA

SOUL - Juhokórejské a americké ozbrojené sily v pondelok začali jedenásťdňové vojenské cvičenie, ktoré sa zameria na prípravu na prípadnú inváziu severokórejskej armády a simuláciu reakcie na jadrový útok.

slovakia

left justify in out

Podľa juhokórejského ministerstva obrany, ktoré cituje juhokórejská televízia Arirang TV, sa na výročnom cvičení zúčastní celkovo 50-tisíc vojakov. KĽDR už reagovala výzvou na zrušenie manévrov a varovala pred "nemilosrdným" útokom.

 

Cvičenie sa začína v deň odchodu pápeža Františka z Južnej Kórey, kde počas svojej návštevy opakovane vyzýval na mier medzi Soulom a Pchjongjangom a na zjednotenie desaťročia rozdeleného Kórejského polostrova.

 

Kórea je rozdelená od 50. rokov na kapitalistický Juh a komunistický Sever. Oba celky sú však technicky stále vo vojnovom stave, keďže Kórejská vojna sa pred viac ako 60 skončila iba prímerím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies