Po Klausovej amnestii zakonzervujú tri väznice

NETKY.SK • 18 Január 2013, 13:34 • 2 min
Po Klausovej amnestii zakonzervujú tri väznice

Po Klausovej amnestii zakonzervujú tri väznice

slovakia

left justify in out

img

Česká väzenská služba zakonzervuje tri väznice po novoročnej amnestii, ktorú udelil prezident ČR Václav Klaus. Informovala o tom dnes televízia ČT24. 

Väzenkyne sa budú musieť odsťahovať z väznice vo Velkých Přílepoch neďaleko Prahy. Ďalšie dve nové väzenia, vo Vyšných Lhotách v Beskydách a v Poštornej (časť Břeclavi), vôbec neotvoria. Ministerstvo spravodlivosti ČR ale neočakáva prepúšťanie zamestnancov. 

"Zakonzervovaných objektov sa ministerstvo nevzdá. V prípade potreby budú použité," uviedla hovorkyňa väzenskej služby Gabriela Pohlová.

Klausova amnestia uvoľnila kapacity v českých väzeniach, ktoré sú momentálne využité na 90 percent svojej kapacity. 

Zvyšuje sa však počet väzníc, ktorým odliv väzňov spôsobil problémy. Napríklad v Stráži pod Ralskem v Libereckom kraji nezostalo dosť ľudí na to, aby väzenie plnilo svoje zmluvné pracovné záväzky. 

Celé oddelenie napríklad môžu uzavrieť aj v pražskej pankráckej väznici, čo prinesie úspory energií, vody i potravín. V oddelení bude medzitým prebiehať maľovanie a dezinfekcia ciel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies