Minister Mikulec kontakty na mafiu odmieta. Tvrdí, že Fico šíri konšpirácie a lži!

NETKY.SK • 19 August 2021, 18:05 • 2 min
Minister Mikulec kontakty na mafiu odmieta. Tvrdí, že Fico šíri konšpirácie a lži!

BRATISLAVA - Minister vnútra Roman Mikulec člena bratislavskej skupiny takáčovcov Mateja Z. nepozná a nikdy sa nestretli.

slovakia

left justify in out

Minister vnútra Roman Mikulec to uviedol v reakcii na tvrdenia šéfa opozičného Smeru-SD Roberta Fica, že sa s Matejom Z. stretával v jeho byte, kde mali preberať koordinovanie výpovedí.

 

Minister stretnutia odmieta
Fico podľa ministra šíri konšpirácie a spája nespojiteľné.
Smer-SD má v pondelok (23. augusta) podať návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chce Mikulca odvolávať.

 

Minister člena bratislavskej skupiny takáčovcov Mateja Z. nepozná a nikdy sa nestretli. Minister to uviedol v reakcii na tvrdenia šéfa opozičného Smeru-SD Roberta Fica, že sa s Matejom Z. stretával v jeho byte, kde mali preberať koordinovanie výpovedí.

 

Fico podľa ministra šíri konšpirácie a spája nespojiteľné. Smer-SD má v pondelok 23. augusta podať návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chce Mikulca odvolávať. 

 

 "Nikdy sme sa nestretli. Ani na adrese, kde údajne býva, ani nikde inde. Je to len nevyslyšané prianie poslanca Fica," uviedol Mikulec v súvislosti s tým, že Mateja Z. nepozná.

 

Prečítajte si tiež: Roman Mikulec: Zásadne sa ohradzujem voči tvrdeniam pani Santusovej!

 

Daňový podvodník

Fico je podľa neho "ukážkovým príkladom skrachovaného politika". "Je veľmi fascinujúce pozorovať Ficovu morálnu flexibilitu a povedzme, že aj istú odvahu, keď ukazuje prstom na druhých, keď on sám býval u odsúdeného daňového podvodníka Ladislava Bašternáka a jeho blízke osoby buď sedia vo väzbe, alebo je na nich vydaný zatykač," skonštatoval minister.

 

Smer-SD plánuje opäť podať návrh na odvolanie ministra. Strana nechce čakať na september, na kedy je presunutá schôdza o Mikulcovom odvolávaní, ktorá sa mala konať v júli. Smer Mikulca obviňuje tiež z prijímania úplatkov.  


Matej Z. je jedným z trojice obvinených svedkov v mediálne známych policajných kauzách. Zásah voči nim bol prerušený, v dôsledku čoho je Matej Z. v pátraní.

 

Výpovede udavačov

Fico je presvedčený, že zásah zastavili na pokyn šéfa rezortu vnútra. Matej Z. je podľa šéfa Smeru-SD jedným z tzv. udavačov, ktorí si vymýšľajú svedecké výpovede.


Matej Z. je obvinený v kauze manipulovania svedeckých výpovedí. Aktuálne by sa mal nachádzať v Chorvátsku, kde podľa svojich vyjadrení požiadal o politický azyl. Je ochotný vypovedať cez Telemost.

 

Mohlo by vás zaujímať: Robert Kaliňák dnes vypovedal na NAKA. Tvrdí, že policajti z kauzy Očistec sú stíhaní nezákonne



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona