Po dvoch televíznych debatách ovládol pravicové primárky vo Francúzsku Juppé

NETKY.SK • 4 November 2016, 13:53 • 2 min
Po dvoch televíznych debatách ovládol pravicové primárky vo Francúzsku Juppé

BRUSEL - Bývalý francúzsky premiér Alain Juppé bol vo štvrtok večer najpresvedčivejším politikom spomedzi všetkých pravicových kandidátov na francúzskeho prezidenta súťažiacich v straníckych primárkach, keď zvíťazil aj v druhom kole televíznych debát. Píše o tom tlačová agentúra Belga.

slovakia

left justify in out

Juppé v druhej televíznej debate podľa prieskumu spoločnosti Elabe predbehol exprezidenta Nicolasa Sarkozyho o desať bodov, keď získal 34 percent priazne televíznych divákov a Sarkozy 24 percent.

 

Juppé, ktorý je v súčasnosti starostom mesta Bordeaux, bol podľa prieskumov víťazom aj prvej televíznej debaty účastníkov pravicových primárok. Vo štvrtok večer sa na ďalších priečkach diváckych preferencií ocitli Francois Fillon (15 percent), Bruno Le Maire (desať percent), Nathalie Kosciusková-Morizetová (sedem percent), Jean-Frédéric Poisson (päť percent) a Jean-Francois Copé (štyri percentá).

 

Prieskumy zároveň naznačili, že v tábore pravicových a centristických voličov má mierny náskok Sarkozy (31 percent) pred Juppém (28 percent). Prieskum verejnej mienky bol vykonaný prostredníctvom internetového hlasovania po skončení televíznej debaty na vzorke 985 divákov starších ako 18 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies