Plzeň našla náhradu za zraneného Ďuriša, z Domažlíc prichádza Fořt

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 15:36 • 2 min
Plzeň našla náhradu za zraneného Ďuriša, z Domažlíc prichádza Fořt

PLZEŇ - Vedenie českého futbalového klubu Viktoria Plzeň rýchlo našlo náhradu za zraneného slovenského útočníka Michala Ďuriša. Favorit na titul sa dohodol s treťoligovými Domažlicami na príchode skúseného kanoniera Pavla Fořta, informoval portál idnes.cz.

slovakia

left justify in out

Sedem kôl pred koncom najvyššej českej súťaže má Plzeň na čele tabuľky deväťbodový náskok pred pražskou Spartou, ktorá odohrala o zápas menej. Chýbajú jej však útočníci. Cez víkend sa zranil najlepší ligový strelec Ďuriš, ktorý bude pauzovať približne dva týždne a okrem toho prišla aj o Michaela Krmenčíka. "Situácia v útoku je pre nás nepríjemná. Podľa prvých správ si rekonvalescencia Krmenčíka vyžiada niekoľko týždňov, preto sme sa rozhodli pre angažovanie Pavla Fořta," vysvetlil generálny manažér Adolf Šádek.

 

Plzeň musela hľadať medzi útočníkmi bez zmluvy, prestupový termín profesionálov sa totiž skončil v závere februára. Voľba padla na 32-ročného Fořta, ktorý v uplynulej sezóne hrával za Příbram a v minulosti si obliekal aj dres bratislavského Slovana. Do kádra prvého tímu tréner Karel Krejčí vytiahol aj Daniela Černého z juniorky.

 

"O ponuke som vôbec nemusel premýšľať. Ale nebudem klamať, že skok z tretej ligy do plného tréningu vedúceho mužstva najvyššej súťaže nie je jednoduchý. Futbal som však hrať nezabudol. Čaká ma veľa práce, aby som bol pre Viktorku okamžite platný. Nepredpokladám, že by som nastupoval od začiatku a bol ťahúňom takto kvalitného tímu, ale verím, že v určitých momentoch bude vedieť pomôcť," citoval idnes.cz slová Fořta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies