Plzeň so Slovákmi na San Sire, Mata sa vráti do Valencie

NETKY.SK • 27 September 2011, 21:11 • 2 min
Plzeň so Slovákmi na San Sire, Mata sa vráti do Valencie

Plzeň so Slovákmi na San Sire, Mata sa vráti do Valencie

slovakia

left justify in out

img

Súboj na San Sire proti sedemnásobnému európskemu šampiónovi AC Miláno odohrá v stredu nováčik futbalovej Ligy majstrov 2011/2012 Viktoria Plzeň v 2. kole H-skupiny. Český majster v kádri so Slovákmi Marekom Bakošom, Mariánom Čišovským a Michalom Ďurišom v prvom zápase v Prahe remizoval s BATE Borisov 1:1, "rossoneri" dokázali na úvod získať cenný bod na pôde obhajcu titulu FC Barcelony (2:2).
Hráčov Plzne podľa slov ich kapitána Pavla Horvátha netrápi zbytočná nervozita pred jedným z najväčších zápasov v ich doterajších kariérach. "Sme mladí zdraví chlapci a na zápas sa tešíme. Takýchto zápasov nie je nikto prejedený, žiadna nervozita nepanuje, skôr očakávanie. Pokiaľ pôjde všetko dobre, sme schopní aj vyhrať. Ale čaká nás jednoznačne favorizovanejšie mužstvo, hoci sa mu v lige toľko nedarí, je favorit. Pokiaľ splníme to, čo bude náš tréner požadovať od nás najmä vzadu, potom sa pokúsime byť nebezpeční aj dopredu," citovala Horvátha oficiálna stránka klubu. Plzeň by malo ísť do Lombardska podporiť aj okolo 4000 fanúšikov. Milánu bude chýbať niekoľko hráčov, pre zranenie Brazílčan Pato a kapitán Massimo Ambrosini, suspendovaný je Gennaro Gattuso. Miláno môže podobne ako Arsenal Londýn streliť jubilejný 200. gól v LM a stať sa tak piatym, resp. šiestym klubom s takouto bilanciou. Ak domáci dostanú gól, bude ich 300. inkasovaný vo všetkých ich 334 odohratých európskych zápasoch.
Obrovským favoritom bude v Borisove obhajca z Katalánska. Každý iný výsledok ako výhra tímu kouča Pepa Guardiolu by bol senzáciou. BATE ale v posledných deviatich zápasoch v pohárovej Európe neprehralo, hoci až šesť remizovalo. No Barcelona cez víkend v La Lige "zdemolovala" na Nou Campe Atletico Madrid 5:0, BATE v domácej súťaži iba remizovalo s priemernou Belšinou Bobrujsk (1:1).
Jedným zo šlágrov stredy bude v E-skupine súboj FC Valencie s Chelsea Londýn. Na štadión Mestalla sa vracia Juan Mata, ktorého tréner Chelsea Andre Villas-Boas kúpil z Valencie v lete za približne 30 miliónov libier. "Je to hráč s obrovským talentom. Bol skvelý v Lige majstrov v drese Valencie a potenciál ukazuje aj teraz v Premier League. Čaká náš ťažký zápas, vieme to, keďže sme videli čo dokázala urobiť Valencia v súboji s FC Barcelona (remíza 2:2-pozn.). Ak však vyhráme, bude to kľúčový krok k postupu," vyjadril sa pred duelom kouč "The Blues", podľa ktorého jeho tím čaká najťažší zápas v skupine. Dobrou správou je pre neho návrat Didiera Drogbu v ligovom súboji so Swansea (4:1), kanonier z Pobrežia Slonoviny sa presadil aj gólovo. V druhom súboji skupiny hostí nemecký majster Leverkusen belgický Genk. Bayer ťahá sériu troch prehier v LM, belgický tím na úvod dokázal remizovať doma s Valenciou. 
Zaujímavé divadlo sľubuje aj francúzsko-nemecký súboj Olympique Marseille - Borussia Dortmund v F-skupine. OM, ktorý vyhral v 1. kole na ihrisku Olympiakosu, má suspendovaného Roda Fanniho a zraneného André-Pierra Gignaca. Pre francúzsky tím to bude prvá konfrontácia s nemeckým klubom v novodobej LM. Arsenal Londýn, ktorý sa na stredu naladil ligovou výhrou 3:0 nad Boltonom, pri ktorej dva góly strelil holandský kanonier Robin van Persie, privíta na Emirates Stadium Olympiakos Pireus. Na jeho kvality sa spolieha aj francúzsky kouč "gunners" Arsene Wenger: "Robin dospel s trochu emociálneho chlapca v muža, akým je dnes. Nechá si poradiť a má aj vodcovské kvality." Proti Grékom určite nenastúpia zranení Jack Wilshere a Yossi Benayoun, môže sa však vrátiť Theo Walcott, čo by bola pre tím veľká vzpruha.
V G-skupine sa ruský Zenit Petrohrad so slovenským obrancom Tomášom Hubočanom stretne s FC Porto už o 18.00 SELČ. "Piter" prehral v prvom súboji na Cypre 1:2 s APOEL-om Nikózia. Doma má ale dobrú bilanciu, v pohárovej Európe tam vyhral posledných sedem duelov a neprehral 12 po sebe. Úradujúci víťaz Európskej ligy z Porta, ktorému nebude k dispozícii suspendovaný Fredy Guarin, však ešte nikdy neprehral v LM s ruským oponentom. Ukrajinský Šachtar Doneck hostí Nikóziu, chýbať mu budú potrestaní Dmitro Čigrinskij a Jaroslav Rakickij.

program stredajších zápasov 2. kola LM 2011/2012 v skupinách E-H /zápas Zenit Petrohrad - FC Porto o 18.00 SELČ, ostatné začiatky 20.45/:
E-skupina:
FC Valencia - Chelsea Londýn /rozhoduje: Nicola Rizzoli (Tal.)/
Bayer Leverkusen - KRC Genk /Alan Kelly (Ír.)/
tabuľka:
1. Chelsea Londýn      1   1  0  0    2:0   3
2. FC Valencia         1   0  1  0    0:0   1
KRC Genk            1   0  1  0    0:0   1
4. Bayer Leverkusen    1   0  0  1    0:2   0

F-skupina:
Arsenal Londýn - Olympiakos Pireus /Carlos Carballo (Šp.)/
Olympique Marseille - Borussia Dortmund /Jonas Eriksson (Švéd.)/
tabuľka:
1. Olympique Marseille     1   1  0  0    1:0   3
2. Borussia Dortmund       1   0  1  0    1:1   1
Arsenal Londýn          1   0  1  0    1:1   1
4. Olympiakos Pireus       1   0  0  1    0:1   0

G-skupina:
Zenit Petrohrad - FC Porto /Howard Webb (Ang.)/
Šachtar Doneck - APOEL Nikózia /Robert Schörgenhofer (Rak.)/
tabuľka:
1. APOEL Nikózia       1   1  0  0    2:1   3
FC Porto            1   1  0  0    2:1   3
3. Šachtar Doneck      1   0  0  1    1:2   0
Zenit Petrohrad     1   0  0  1    1:2   0

H-skupina:
BATE Borisov - FC Barcelona  /Manuel Gräfe (Nem.)/
AC Miláno - Viktoria Plzeň /Florian Meyer (Nem.)/
tabuľka:
1. AC Miláno           1   0  1  0    2:2   1
FC Barcelona        1   0  1  0    2:2   1
3. BATE Borisov        1   0  1  0    1:1   1
Viktoria Plzeň      1   0  1  0    1:1   1
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies