Platini údajne pred prezidentskou voľbou pohrozil Blatterovi väzením

NETKY.SK • 15 August 2015, 14:44 • 2 min
Platini údajne pred prezidentskou voľbou pohrozil Blatterovi väzením

AMSTERDAM - Dosluhujúci prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter tvrdí, že mu šéf UEFA Michel Platini hrozil väzením. Malo sa tak stať prostredníctvom Blatterovho 80-ročného brata Petra tesne pred májovými voľbami prezidenta FIFA, informoval portál goal.com.

slovakia

left justify in out

"Platini bol s mojim bratom na obede pri jednom stole a povedal mu: 'Sepp musí odstúpiť ešte pred voľbami, inak pôjde do väzenia," uviedol Blatter v exkluzívnom rozhovore pre holandský denník De Volkskrant. Švajčiarsky funkcionár tvrdí, že sa to stalo dva dni pred voľbami, jeho súrodenec mu o tom ale povedal až po nich. Platini podľa jemu blízkeho zdroja označil najnovšie výroky Blattera za "smiešne".

 

Blattera v máji opäť zvolili na čelo FIFA, no po stupňovaní sa korupčného škandálu vnútri organizácie sa napokon rozhodol z funkcie odstúpiť. Žalobe momentálne čelí viacero popredných funkcionárov FIFA, Blatter ale medzi nimi nefiguruje. O novom prezidentovi rozhodne mimoriadny kongres vo februári budúceho roka, najvýraznejším favoritom na uvoľnený post je práve Platini.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies