Plány pre skupinu G20 boli cieľom počítačového útoku

NETKY.SK • 7 Marec 2011, 13:01 • 2 min
Plány pre skupinu G20 boli cieľom počítačového útoku

Plány pre skupinu G20 boli cieľom počítačového útoku

slovakia

left justify in out

Francúzske ministerstvo financií bolo v decembri objektom útoku hackerov zameraného na informácie týkajúce sa predsedníctva krajiny v skupine G20. Napadnutých bolo zhruba 150 počítačov. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj blízky ministrovi pre rozpočet Francoisovi Baroinovi.
      Bezpečnostné služby podľa zdroja podnikli okamžité kroky na zastavenie útokov, ku ktorým došlo po tom, ako Paríž v novembri prevzal rotujúce vedenie v skupine 20 najväčších svetových ekonomík.
      "Bolo to zistené ku koncu roka v decembri," povedal nemenovaný predstaviteľ. Nevedel však potvrdiť správu časopisu Paris Match, že niektoré informácie z ministerstva boli presmerované na čínske webstránky.
      Minister Baroin dnes pre rádio Europe 1 uviedol, že decembrové počítačové útoky boli zrejme zamerané na francúzske plány riadenia skupiny G20. Dodal, že sú určité stopy, kto stál za útokmi, bližšie to však nerozviedol.
      Francúzske ministerstvo vo februári hostilo stretnutie ministrov financií a guvernérov centrálnych bánk krajín G20.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies