PL: City nastrieľalo Leedsu 7 gólov, Aston Villa si poradila s Norwichom

NETKY.SK • 15 December 2021, 11:19 • 2 min
PL: City nastrieľalo Leedsu 7 gólov, Aston Villa si poradila s Norwichom

MANCHESTER – Cityzens si na domácom ihrisku prišli na svoje a Leedsu United pribalili poriadny vianočný darček v podobe 7-gólového predstavenia. Gerrardova Aston Villa si poradila so slabučkým Norwichom 2:0.

slovakia

left justify in out

City malo neuveriteľných 31 striel a z toho skórovalo 7 gólov

 

Kanonádu City spustil v 8. minúte Foden, o pár minút neskôr zvýšil na 2:0 Grealish. Na 3:0 zvýšila hviezda domácich Kevin De Bruyne, ktorý sa pomaly ale isto vracia naspäť do top formy. 

 

"Jeho návrat do formy nás naozaj teší, pretože ho potrebujeme. Na začiatku sezóny sa trápil, teraz mu snáď dobrá forma vydrží dlhšie," povedal po zápase kouč Citizens Pep Guardiola. "Bol to dobrý zápas, minulú sezónu sme proti Leedsu stratili päť bodov. Dnes pritom hrali rovnakí hráči, okrem Jacka Grealisha," poznamenal Guardiola.

 

V druhom polčase pridalo City ešte ďalšie 4 góly. Postupne sa presadili Mahrez, De Bryune a stopéri Stones a Aké. Logicky nespokojný bol s výkonom Leedsu ich tréner Marcelo Bielsa.

 

"Toto je najhorší výkon za štyri roky. Ani na chvíľu sme sa im nevyrovnali. Zle sme dostupovali k hráčom súpera a bránili. Nehrali nejako zvlášť dobre, to my sme im cestu za hladkým víťazstvom uľahčili laxným výkonom," hneval sa argentínsky tréner.

 

Pre Citizens to bolo siedme víťazstvo po sebe a na prvom mieste majú pred Liverpoolom náskok štyri body, no zároveň aj o jeden zápas viac. Leeds sú so šestnástimi bodmi dve priečky nad pásmom zostupu.

 

 

Villa si bezproblémovo poradila s Norwichom

 

Norwich je momentálne jednoznačne najhorším tímom anglickej ligy a doposiaľ figuruje na poslednom mieste spoločne s Newcastlom United. Naproti tomu Aston Villa sa pohybuje na rozhraní hornej a spodnej časti tabuľky a ľudia si od nástupu Stevena Gerrarda na lavičku Villy sľubujú súboj o pohárovú Európu.

 

Villa zdolala Norwich 2:0, úvodný gól skóroval mladučký Ramsey a skóre spečatil v 87. minúte kanonier Watkins. Aston Villu momentálne delí od pohárovej Európy 5 bodov a rozhodne nič nie je pre Gerrardov tím stratené. 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies