Piťovci sa postavia pred súd v júli

NETKY.SK • 27 Máj 2013, 13:59 • 2 min
Piťovci sa postavia pred súd v júli

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku vytýčil verejné zasadnutie s údajnými piťovcami na júl. Spolu 19 obžalovaných, vrátane údajného šéfa zločineckej skupiny Juraja Ondrejčáka, by sa malo pred súd postaviť 8. júla. ŠTS o tom informuje na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

"Skutky sú najmä zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, trestné činy súvisiace s nedovolenou výrobou omamných a psychotropných látok a ich následnou distribúciou, trestné činy súvisiace s takzvaným vyberaním výpalného a tiež zločiny nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," povedala hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová 10. mája, keď prokuratúra podala obžalobu na súd. Obvineným hrozí za 19 skutkov trest 20 až 25 rokov vo väzení.

V priebehu prípravného konania bolo podľa hovorkyne vypočutých takmer sto ľudí, vykonaných viacero konfrontácií medzi osobami a zabezpečených množstvo znaleckých posudkov z rôznych odborov. Vyšetrovací spis má 21 zväzkov. Juraja Ondrejčáka, prezývaného Piťo, spolu s ďalšími mužmi zadržali v novembri 2011 pri najväčšej policajnej akcii v slovenskej histórii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies