Piata loď v marci pripláva do kín s krátkym animovaným filmom

NETKY.SK • 8 Február 2017, 14:45 • 2 min
Piata loď v marci pripláva do kín s krátkym animovaným filmom

BRATISLAVA - Krátky animovaný film Joanny Kozuch a Borisa Šimu 39 týždňov, 6 dní uvidia návštevníci slovenských kín pred novým filmom Piata loď. Obe snímky vstupujú naraz do distribúcie, slovenskú premiéru budú mať 16. marca.

slovakia

left justify in out

"Filmy istým spôsobom spája téma, poetika a rovnaká cieľová skupina. Ilustrácie zo spomínanej animovanej snímky sú aj súčasťou grafických vizuálov filmu Piata loď," TASR informovala za tvorcov oboch nových titulov PR manažérka Zuzana Golianová. Snímku režisérky Ivety Grófovej Piata loď čaká 12. februára svetová premiéra na medzinárodnom filmovom festivale Berlinale. "Celkovo je na programe päť projekcií nového slovenského filmu," dodala.

 

"Slovenská animovaná tvorba patrí k tomu najlepšiemu v domácej kinematografii posledných rokov. Väčšinou ide o krátke filmy, ktoré je ťažké dostať do bežnej kinodistribúcie či televízneho vysielania," komentovala spoločnú distribúciu filmov režisérka a scenáristka Iveta Grófová.

 

 

"Piata loď reflektuje tému rodičovstva a rodiny z úplne iného pohľadu, ale zdalo sa nám byť veľmi zaujímavé prezentovať experimentálnu, takmer nepríbehovú animáciu spolu s výtvarne a významovo silným hraným filmom. Navyše, okrem podobnej témy, spája tieto filmy aj podobná cieľová skupina divákov," poznamenala k spoločnej ceste filmov k divákom Joanna Kozuch, ktorej predchádzajúca animovaná snímka Fongopolis získala viacero filmových cien doma aj v zahraničí.

 

Film 39 týždňov, 6 dní je výtvarným experimentom, animovaným denníkom, dokumentom, ktorý má osem minút. Snímka autorskej dvojice Joanny Kozuch a Borisa Šimu má v podtitule uvedené "Na začiatku nebolo nič. Na konci sa nám narodila dcérka Mia". Prináša animovaný obraz vnútorného stavu ženy i muža, manželov a spoluautorov z obdobia štyridsiatich týždňov tehotenstva, ktoré každý z nich vnímal rozdielne a jedinečne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies