Peter Németh asistentom trénera v Dyname Drážďany

NETKY.SK • 17 September 2013, 11:53 • 2 min
Peter Németh asistentom trénera v Dyname Drážďany

DRÁŽĎANY - Trénerský štáb v nemeckom futbalovom tíme Dynamo Drážďany rozšíril bývalý slovenský reprezentant Peter Németh. Podpísal zmluvu do 30. júna 2014. Informuje o tom internetová stránka Dynama, ktorému momentálne patrí posledná priečka v tabuľke II. bundesligy. V siedmich zápasoch získali Drážďany štyri body za štyri remízy 1:1.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťjedenročný Németh sa stane asistentom o päť rokov staršieho Olafa Janssena, s ktorým ho spája spoločná futbalová minulosť. Zaujímavosťou je aj fakt, že 25-násobný slovenský reprezentant Németh nahradil Ralfa Looseho, ktorý bol v roku 2005 jeho trénerom v tíme Sportfreunde Siegen. Németh bol vtedy kapitánom nováčika II. bundesligy. 

"S Janssenom nás spája rovnaká herná filozofia. Teším sa na prácu s ním v Dyname," cituje Németha server bild.de. "Musíme trénovať odlišnými spôsomi, preto som potreboval doplniť trénerský štáb," komentoval Janssen. 

Peter Németh odohral v tímoch Eintracht Frankfurt a Sportfreunde Siegen 42 zápasov v II. bundeslige. Ešte predtým v drese Interu Bratislava sa stal v roku 2000 majstrom Slovenska a pridal aj triumf v Slovenskom pohári. V žlto-čiernom tíme interistov si zahral aj v Pohári UEFA. V Nemecku sa trénersky angažoval zatiaľ ako šéf realizačného tímu v Sportfreunde Siegen, ktorý vtedy hrával regionálnu súťaž. V roku 2012 získal licenciu na "výučbu futbalu" v Nemecku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies