Peter Lipa a Mafia Corner predstavili spoločnú skladbu

NETKY.SK • 4 September 2014, 11:09 • 2 min
Peter Lipa a Mafia Corner predstavili spoločnú skladbu

BRATISLAVA - Slovenský džezmen Peter Lipa a projekt Mafia Corner predstavili spoločnú skladbu s názvom Chutné Dievča.

slovakia

left justify in out

Novinku mal vraj producent Toy Boy pripravenú na nahrávanie už dlhší čas. „Idem von s vecou, ktorá je viac „chill“ na počúvanie, a to je všetko. Nie je to typická kolotočárina, na akú sú možno ľudia v našom podaní zvyknutí, ale toto absolútne neriešim. Som rád, že som mohol spolupracovať s Petrom Lipom, ktorý je veľmi pohodový človek a hlavne, skúsenosťami, aké má on, sa na Slovensku nemôže pochváliť hocikto,“ uviedol Toy Boy.

 

„Mám rád, keď mladí ľudia niečo skúšajú. Ak mám pocit, že im to ide a pozvú ma k spolupráci, nemám problém sa k nim pripojiť. Od Mafie Corner som poznal Zuzulienku, ktorá mala úspech, preto som dôveroval aj tejto pesničke. Moje očakávania sa potvrdili, lebo celá spolupráca bola maximálne profesionálna,“ vyjadril sa 71-ročný Lipa. 

 

 

Formácia Mafia Corner vznikla v roku 2013 ako spoločný projekt producentov Randyho Gnepu a Toy Boya. Prvý menovaný však pre pracovnú vyťaženosť už nie je jeho súčasťou. Spolupracovali napríklad s Jarom Smejkalom alebo Dominikou Mirgovou. 

 

Peter Lipa sa narodil 30. mája 1943 v Prešove. Pôsobil v niekoľkých formáciách. Na konte má štúdiovky ako Neúprosné ráno (1983), That's the Way It Is (1990), Naspäť na stromy (1995), Spirituals (1997), La La La (1998), Čierny Peter (1998), Bistro (2000), ... v najlepších rokoch (2001), Beatles in Blue(s) (2002), Lipa spieva Lasicu (2005) či 68 (2012). Na jeseň minulého roka vydal CD s textami Milana Lasicu Návšteva po Rokoch, ktoré sa za tri týždne stalo platinovým a doteraz sa z neho predalo okolo 7500 kusov. V spolupráci s inými umelcami sa podpísal pod albumy Slovak Jazz' 97 (1997), Peter Cardarelli's - Bratislava Blue (1999) a Jana Kirschner, Peter Lipa, Boboš Procházka (2005). V roku 2006 sa stal Lipa držiteľom Aurela hneď v niekoľkých kategóriách, ďalej získal Krištáľové krídlo, Cenu prezidenta republiky SR a vyhlásili ho za najlepšieho džezového speváka v Európe. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies