Peter "Ďuďo" Dudák oslávi Vianoce dvakrát

NETKY.SK • 24 December 2017, 13:34 • 2 min
Peter "Ďuďo" Dudák oslávi Vianoce dvakrát

BRATISLAVA - Pre Petra "Ďuďa" Dudáka sú vianočné sviatky najmä o stretávaní sa s rodinou, priateľmi a čase strávenom s tými, ktorých má najradšej.

slovakia

left justify in out

„Vianoce sú veľmi dôležité, nielen ako kresťanský sviatok, ale aj z hľadiska takej celkovej duševnej hygieny. Predsa len, je zima, skoro sa stmieva, večery sú dlhé a treba si jednoducho tento čas spríjemniť. Potrebujeme v tej zimnej tme veľa svetla, stretávať sa s rodinou, priateľmi a stráviť čas pekne spolu,“ nechal sa počuť spevák kapely Hex v rozhovore pre agentúru SITA.

Vianoce oslávi najprv doma s priateľkou a potom s rodinou na chalupe na východe Slovenska. V rozhovore tiež priznal, že s nákupmi darčekov si niekedy nevie rady: „Niečo kúpim v predstihu, niečo aj na poslednú chvíľu, najťažšie je vymyslieť niečo originálne pre tých najbližších.”

Stromček zdobí Ďuďo deň pred Štedrým dňom a na sviatočnom stole nesmú chýbať kapustnica a klasické slovenské dobroty. „Štedrý deň je asi podobný ako vo väčšine slovenských domácností. Stromček zdobím deň pred a dvadsiateho štvrtého sa už snažím prežiť pokojne, ak stíham, tak aj s omšou. Večera je klasika - oplátky, makové pupáky, kapustnica, ryba a darčeky,” pokračoval.

Uplynulých niekoľko mesiacov bolo podľa jeho slov pre kapelu Hex intenzívnych, najmä po pracovnej stránke. „Vydali sme novú platňu s názvom Tebe a v apríli pôjdeme k albumu na turné po deviatich slovenských mestách, už sa na to teším,” vyznal sa spevák.

Silvester bude mať muzikant pracovný, no nájde si čas aj na zábavu. „S Hexom hráme v Liptovskom Mikuláši, ale potom časť partie ostaneme a užijeme si Silvester aj s bublinkami a ohňostrojom. Aspoň dúfam,” zažartoval Ďuďo.

S príchodom nového roka súvisia aj predsavzatia a Peter Dudák má v nich jasno: „Budem sa snažiť riešiť to, čo je dôležité a zbytočne sa nestresovať tým, čo nie je.“
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies