Peter Bič Project dokončujú nový album a prvý slovenský singel s videoklipom

NETKY.SK • 1 November 2017, 16:25 • 2 min
Peter Bič Project dokončujú nový album a prvý slovenský singel s videoklipom

BRATISLAVA – Slovenská skupina Peter Bič Project pracuje v týchto dňoch na posledných úpravách nového albumu, ktorým by chceli svojich fanúšikov a fanúšičky potešiť už v novembri. Okrem toho sa chystajú čoskoro predstaviť aj svoj prvý slovenský singel s videoklipom.

slovakia

left justify in out

„Slovenčine sme sa nikdy nebránili. Dokonca ešte v začiatkoch našej tvorby vzniklo mnoho slovenských piesní, iba sme ich nepustili do sveta. Momentálne sme dospeli k rozhodnutiu, že toto je pre nás tá správna cesta. Chceme, aby nám naši fanúšikovia rozumeli nie iba hudobne, ale aby chápali aj hĺbku našich textov a tomu, čo im našou hudbou chceme povedať. Práve príchodom Victorie a farbou jej hlasu sa nám v tomto smere otvorili dvere. V tom čase som si povedal, že po anglicky síce spievame radi, ale skúsme aj niečo po slovensky a uvidíme, kam nás vietor zaveje,“ povedal líder kapely Peter Bič.

Okrem spomínaného singla podľa jeho slov zaradia na nový album ešte niekoľko slovenských skladieb. Pri tvorbe nových piesní sa zároveň nechali unášať vnútorným pocitom. „V Peter Bič Project tvoríme hudbu podľa toho, ako to momentálne cítime. Nechceme sa prispôsobovať nejakým trendom, ani sa žánrovo špecifikovať. Jednoducho to robíme tak, ako to momentálne cítime, lebo podľa mňa presne o tom je hudba. Pretože hudba je o vyjadrení emócií, o momentálnom pocite a vnímaní života. Mnoho našich skladieb vznikalo na malej gitare alebo na klavíri. Momentálne sa trochu zmenil môj prístup k skladaniu hudby a začali sme využívať aj iné nástroje,“ poznamenal hudobník.

Rovnako ako pripravovaný album bol podľa neho aj celý uplynulý rok pre kapelu plný emócií – niesol sa totiž v znamení veľkých personálnych zmien. Za klávesy sa namiesto Matúša Pavlíka postavil Zoli Tóth a obľúbenú Dášu Kostovčík nahradila červenovlasá Victoria Vargová. Mladá speváčka, ktorú Peter Bič objavil v kaviarni, kde pracovala ako čašníčka, považuje posledné mesiace za v živote dosiaľ najúspešnejšie.

 

„Nepamätám si vo svojom živote ani jeden deň bez spevu. Vždy bolo mojím snom stáť na pódiách a práve v období, keď som sa už zmierila s kariérou čašníčky, mi cestu skrížili práve títo skvelí ľudia a sen sa mi začal plniť. Práve vďaka nim som za tento posledný rok prežila tie najkrajšie momenty, ale zároveň aj najstresujúcejšie situácie, či najväčšie skúšky v živote. Veľa vecí som sa naučila o hudbe, o živote, o sebe samej. Každý deň spomínam na to, kde som bola pred rokom a kým som dnes. Uvedomila som si, že môžem dosiahnuť omnoho viac, ako som si kedy vedela predstaviť,“ vyznala sa Victoria.

 

„Za túto príležitosť najviac vďačím práve Peťovi, ktorý ma vytiahol spoza kávovaru na vysnívané pódia. Vďaka nemu som vymenila tácku za mikrofón a práve on ma vedie k tomu, aby som na sebe pracovala, učila sa novým veciam, či dokonca prekonávala svoj strach. Je to skvelý hudobník a producent a ja som mu vďačná za to, že mi odovzdáva svoje poznatky a skúsenosti. A nemôžem zabudnúť ani na ostatných členov kapely, ktorí sú pre mňa tiež veľkou inšpiráciou. Od začiatku mi boli obrovskou oporou. Okrem toho, že spolu pracujeme, sme aj dobrými priateľmi. Okrem hudobnej stránky si rozumieme aj po tej ľudskej, čo je v dnešnej dobe pri takom počte ľudí veľmi vzácne. Je to fajn pocit, keď viem, že mám za sebou ľudí, na ktorých sa môžem absolútne spoľahnúť,“ dodala.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies