Lockdown schválila rakúska vláda, zatiaľ potrvá do sviatku sv. Mikuláša

NETKY.SK • 14 November 2020, 19:10 • 2 min
Lockdown schválila rakúska vláda, zatiaľ potrvá do sviatku sv. Mikuláša

Pre pretrvávajúcu pandémiu a zhoršenú situáciu sa vládny kabinet v sobotu rozhodol pre zatvorenie krajiny.

slovakia

left justify in out

Uzatvorenie Rakúska sa začne od utorka. Vláda vo Viedni o tom rozhodla dnes. Obmedzenia prichádzajú pre všetky regióny nášho západného suseda.

 

V krajine budú zavreté obchody, jediné výnimky budú mať nevyhnutné prevádzky, ktoré zabezpečujú predaj potravín, hygienických pomôcok či liekov. Stretávať sa spolu môžu len dve osoby. Jedinú prirodzenú výnimku budú mať rodiny, v ktorých je viac členov, než tento počet.

 

 

Všetci ľudia, ktorí sa budú nachádzať vonku, musia od ďalšej osoby dodržať odstup minimálne 100 centimetrov. V každom interiéri bude odteraz povinnosť nosiť rúška. Ako uvádza denník Die Presse, deti by sa do škôl mali vrátiť až 7. decembra, ale v inom režime.

 

„Lockdown je jediným prostriedkom, o kterom vieme, že funguje spoľahlivo,“ povedal v sobotu kancelár Sebastian Kurz s prosbou, aby ľudia zostali doma. "Ak žijete sami, potom definujte osobu, s ktorou budete v kontakte. Pretože iba tak sa dajú zachrániť Vianoce a čas pred nimi," dodal Kurz na tlačovej konferencii po rozhodnutí jeho kabinetu.

 

 

V Rakúsku je, ako uvádza ZIB Spezial, viac ako 7000 nových prípadov nákazy za sobotu. Aj na Slovensku sa chránime aj dezinfekciou a rúškami. Tie si môžete kúpiť na shop.netky.sk. Prečítajte si aj o úcpechu Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona