Peruánska polícia zhabala viac ako dve tony kokaínu určeného pre Turecko

NETKY.SK • 28 Marec 2023, 10:30 • 2 min
Peruánska polícia zhabala viac ako dve tony kokaínu určeného pre Turecko

LIMA - Peruánske úrady skonfiškovali zásielku 2,3 tony kokaínu maskovaného ako keramické obkladačky, ktorá bola určená pre Turecko. V noci na utorok to oznámili tamojší predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Protidrogová razia sa uskutočnila ešte v piatok v jednom zo skladov v peruánskom prístavnom meste Callao. Podľa šéfa miestnej polície Luisa Ángela Bolaňosa ide o prvý prípad, keď bola v peruánskych prístavoch zadržaná zásielka drog, ktorej cieľovou destináciou bolo Tureckom. „Zvyčajne vieme o zásielkach určených pre Belgicko, Holandsko, Španielsko a Francúzsko," povedal Bolaňos.

 

Polícia dodala, že hodnota skonfiškovaných drog bola najmenej 20 miliónov dolárov. Peruánskym úradom sa vlani podarilo zhabať rekordných 86,4 tony omamných a zakázaných látok. Až 28 ton z tohto množstva tvoril práškový kokaín. Peru a susedná Kolumbia patria podľa Organizácie Spojených národov k najväčším svetovým výrobcom kokaínu a pestovateľom kokaínovníka, z ktorého sa táto droga vyrába. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona