Penta vlani s čistým ziskom 200 miliónov

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 13:16 • 2 min
Penta vlani s čistým ziskom 200 miliónov

BRATISLAVA - Investičnej skupine Penta sa v minulom roku darilo. Kým vlani dosiahla skupina čistý zisk 200 mil. eur, rok predtým to bolo 70 mil. eur. Penta vlani evidovala kumulované tržby na úrovni 5,4 mld. eur, čo je proti predchádzajúcemu roku nárast o zhruba pol miliardy eur.

slovakia

left justify in out

"Pente sa darilo takmer vo všetkých oblastiach jej pôsobnosti. Hospodársky výsledok priaznivo ovplyvnili úspešné reštrukturalizácie v EM&F a Carnibone. Pozitívne výsledky zaznamenal aj náš zdravotnícky sektor, predovšetkým sieť Dr. Max," ohodnotil minuloročné hospodárenie partner skupiny Penta Investments Marek Dospiva.

 

Skupina preinvestovala v minulom roku viac ako 340 mil. eur. Vďaka týmto investíciám vzniklo vyše 200 nových pracovných miest. "Na daniach, sociálnych a zdravotných odvodoch za svojich zamestnancov sme zaplatili dohromady 186 mil. eur," dodala investičná skupina.

 

Pente sa okrem iného podarilo vstúpiť na český mediálny trh, navýšila podiel v slovenskej zdravotnej poisťovni Dôvera, v Poľsku rozšírila svoju sieť lekární Dr. Max, začala akvizíciu Sberbank SR a vstúpila do herného priemyslu v Rumunsku pod značkou Fortuna.

 

Penta je stredoeurópska investičná skupina založená v roku 1994. V portfóliu Penty tvorí najväčší podiel segment maloobchodu (35 %), nasleduje zdravotníctvo (20 %), developerské aktivity (18 %), finančné služby (11 %) a výroba (11 %). Jej portfóliové spoločnosti zamestnávajú viac ako tridsaťsedem tisíc ľudí a hodnota aktív skupiny dosiahla v roku 2015 výšku 7 mld. eur. Penta pôsobí vo viac ako desiatich krajinách Európy a má svoje zastúpenie v Prahe, v Bratislave, vo Varšave a v Mníchove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies