Pellegrini zrušil ďalší zákaz Pašku, povolil výstavy

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 10:30 • 2 min
Pellegrini zrušil ďalší zákaz Pašku, povolil výstavy

BRATISLAVA – Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini zrušil ďalší zákaz svojho predchodcu Pavla Pašku.

slovakia

left justify in out

Po tom, čo Pellegrini umožnil novinárom vstup do parlamentného bufetu, povolil aj konanie výstav vo vestibule budovy zákonodarného zboru. Prvou výstavou po časoch „vlády“ Pavla Pašku je prezentácia celoslovenskej súťaže pre žiakov druhého stupňa základných škôl a osemročných gymnázií Ekoposter a súťaž pre deti predškolského veku Pramienok. Výstavu iniciovala podpredsedníčka Národnej rady SR Erika Jurinová, ktorú oslovila n. o. Kvapka. „Kvapka reálne s deťmi vykonáva rôzne aktivity súvisiace s ochranou a očistou životného prostredia a už viackrát spolupracovali,“ povedala dnes pre agentúru SITA Jurinová.


Celoslovenská súťaž Ekoposter a Pramienok je zameraná na to, aby žiaci prostredníctvom výtvarnej výpovede predstavili svoj názor na životné prostredie a mysleli, konali a videli ekologicky. „Niektoré plagáty, ktoré žiaci vytvorili, sú skutočne veľmi vizuálne a obsahovo inšpirujúce. Som veľmi rada, že Národná rada SR môže deťom poskytnúť priestor na vystavenie ich diel a určitú satisfakciu za ich námahu. Možno pre niektorých budúcich malých umelcov je to ich prvá verejná výstava,“ uviedla Jurinová s tým, že za predsedovania Pavla Pašku sa takéto výstavy prestali robiť. „Som rada, že súčasný predseda Národnej rady SR je v tomto ohľade viac naklonený skultúrneniu Národnej rady SR a vyšiel v ústrety takejto milej iniciatíve,“ dodala.


Predseda parlamentu Peter Pellegrini niekoľko dní po nástupe do funkcie zrušil zákaz svojho predchodcu Pavla Pašku a osobne otvoril parlamentný bufet zástupcom médií. Novinárom zakázal bufet Paška 15. apríla 2014 spolu s ďalšími obmedzeniami voľného pohybu po budove národnej rady, napríklad zamkol prístup k parlamentným výborom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies