Pellegrini odcestoval aj s ekonomickou delegáciou na pracovnú návštevu Iránu

NETKY.SK • 5 Marec 2017, 10:55 • 2 min
Pellegrini odcestoval aj s ekonomickou delegáciou na pracovnú návštevu Iránu

BRATISLAVA - Delegácia Slovenskej republiky vedená podpredsedom vlády SR pre investície a informatizáciu Petrom Pellegrinim (Smer-SD) dnes odcestovala na oficiálnu pracovnú návštevu Iránu.

slovakia

left justify in out

Cieľom delegácie, ktorej členmi sú aj minister financií Peter Kažimír, minister hospodárstva Peter Žiga (obaja Smer-SD) a slovenskí podnikatelia, je pokračovať v rozvoji hospodárskej spolupráce. Tiež hľadať nové možnosti pre rozvoj priamych kontaktov podnikateľov oboch krajín v perspektívnych oblastiach a zamerať sa na nové oblasti, napríklad na moderné technológie, vedu, výskum a najmä inovácie.

 

Počas štvordňovej oficiálnej návštevy v Teheráne sú plánované rokovania s najvyššími predstaviteľmi exekutívy Iránu, napríklad s prvým viceprezidentom Iránu Eshákom Džahángírím, viceprezidentom pre vedu a techniku Sorenom Sattárím, ministrom hospodárstva a financií Alím Tajjebniom a s ministrom priemyslu, baní a obchodu Mohammadom Rezom Nematzádem.

 

Počas cesty by mali slovenskí predstavitelia vystúpiť na podnikateľských fórach venovaných priemyselnému vývoju a modernizácii. Delegácia by sa mala vrátiť späť do vlasti v stredu 8. marca vo večerných hodinách.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies